Obavijesti

Sport

Komentari 4

Varaždin umalo senzacionalno izgubio u Kupu! Pobijedio je tek u lutriji penala klub iz 4. lige

Varaždin umalo senzacionalno izgubio u Kupu! Pobijedio je tek u lutriji penala klub iz 4. lige

Zadnji je penal promašio Neven Vukman. Ja sam htio da puca Jagić, ali on mi je rekao da jedva stoji na nogama, pričao je trener Ivanca Miroslav Mendaš. Za Varaždin su igrala petorica standardnih prvotimaca

VIDEO

Blizu prave senzacije bili su nogometaši Ivančice iz Ivanca koji se natječu u 4. HNL Čakovec – Varaždin. U finalu Županijskog kupa ugostili su nogometaše Varaždina, koji su prošlu sezonu završili na osmom mjestu 1. HNL. Prvoligaš je slavio tek nakon izvođenja jedanaesteraca!

Pokretanje videa...

Slavlje igrača Varaždina nakon pobjede protiv Hajduka 00:30

No, ne bi to bilo neobično da Samir Toplak susret protiv Ivančana nije započeo s čak pet standardnih prvotimaca.

U 15. minuti iskusni Leon Benko doveo je prvoligaša u vodstvo i sve je mirisalo da će to biti još jedan lagan posao za Varaždince.

No, to nije bio slučaj. Ivančani, čiji su glavni igrači Zoran Lukavečki, hrvatski reprezentativac mininogometa, napadač Dominik Božak, koji je prošao Varteksovu školu nogometa i jedno vrijeme branio je boje tada slovenskog drugoligaša Zavrča, te braća Tomislav i Darko Jagić, održali uspjeli su u drugom dijelu izjednačiti iako je Samir Toplak u igru uveo prvotimce Obregona i Đuraseka.

Rezultat 1-1 ostao je do samog kraja pa se pobjednik tražio izvođenjem jedanaesteraca.

benko

Božica Fortuna na kraju je bila naklonjenija Varaždincima koji su slavili s ukupnih 8-7. Lako su do trofeja mogli stići i Ivančani. Nakon što su sva četiri njihova izvođača pogodila, a varaždinski napadač Vinko Petković nije u drugoj seriji, Neven Vukman, bivši igrač Varteksa, Rijeke, Karlovca, Istre 1961, Zeline, navijačkog Varteksa i kazahstanskog Taraza, u petoj seriji imao je sve u svojim nogama, no nije uspio pogoditi za pobjedu.

- Najprije velika stvar za nas je da su moji momci uopće tako dobro parirali prvoligašu. Ipak su oni profesionalci i treniraju dva puta dnevno, dok gotovo svi moji igrači zaposleni i treniramo tri do četiri puta tjedno. Na kraju smo uz malo sreće mogli i do naslova - priča nam Miroslav Mendaš, zvani Čmela, trener Ivančice koji nije ni sanjao da će utakmica doći do penala.

- Nismo očekivali da će susret odlučivati penali pa ih nismo nešto naročito ni uvježbavali na treninzima. Kod odabira prvih pet izvođača inzistirao sam na Darku Jagiću, no on je rekao da jedva stoji na nogama. Pitao sam iskusnog Vukmana koji je rekao: „Nema problema“. Ma nema veze, ovo je velika stvar za nas jer Ivanec nakon dosta godina opet ugostio prvoligaša i natjecat ćemo se u pretkolu Hrvatskog kupa - zaključio je Mendaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu