Obavijesti

Sport

Komentari 3

Vaterpolist Juga ozlijedio igrača Mladosti: Poslao ga u bolnicu!

Vaterpolist Juga ozlijedio igrača Mladosti: Poslao ga u bolnicu!

Jug je u pravom vaterpolskom ratu pobijedio Mladost (11-10), ali utakmicu su obilježili incidenti. Prvo je Lovre Miloš udario igrača Juga, a potom je Paulo Obradović ozlijedio vaterpolista Mladosti...

Vaterpolo je, po mnogima, jedan od najprljavijih sportova. Igrači tijekom utakmice prime na desetke prljavih udaraca u predjelu glave i tijela, no najgore od svega je to što većina tih udaraca se dogodi ispod vode pa prođu nekažnjeno. 

No ovaj udarac nitko nije mogao ne primijetiti i da je htio. 

Jug je u pravom vaterpolskom ratu u subotu pobijedio Mladost 11-10 u 13. kolu hrvatskog prvenstva, ali utakmicu su obilježili divljački potezi u bazenu koji su otišli ispod svake razine normalnog ponašanja na sportskim borilištima.

U medije je danas isplivala snimka na kojoj je hrvatski reprezentativac i vaterpolist Mladosti Lovre Miloš prvo davio, a onda i udario šakom igrača Juga Alexandrosa Papanastasioua. Milošu prijeti drastična kazna, no nije on jedini.

Ubrzo nakon što je ova snimka izašla u javnost, priopćenjem se javila Mladost koja je otkrila kako je vaterpolist Juga Paolo Obradović divljački udario njihova igrača Antu Viskovića te mu 'ostavio' šljivu ispod oka. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nasilju nema mjesta na sportskim borilištima kao niti na tribinama. Na nedavno odigranoj utakmici HAVK Mladosti i Jug Adriatic osiguranje u Prvenstvu Hrvatske na zagrebačkom bazenu Mladosti došlo je do neugodnih vodenih okršaja. HAVK Mladost osuđuje svaki oblik nasilja, makar se dogodilo u žaru borbe. Naime, na utakmici odigranoj prošle subote, nakon nekoliko uzastopnih provokacija i udaraca ispod vode, igrač Mladosti Lovre Miloš reagirao je na neprikladan način te uzvratio udarac igraču Juga Alexandrosu Papanastiousu.

Rijeka: Mladost i Jug u finalu kupa Hrvatske u vaterpolu

U trećoj se pak četvrtini dogodio još gori, brutalni napad vaterpolista Juga Paola Obradovića na igrača Mladosti Antu Viskovića kojim ga je poslao u bolnicu i van bazena na više od deset dana, a za koji Obradović nije sankcioniran.

’"Moja reakcija u žaru borbe i uzavrele atmosfere na spomenutoj utakmici bila je neprikladna. Ispričavam se igraču Juga Alexandrosu Papanastiousu, kao i javnosti te navijačima obje momčadi. Nasilju nema mjesta na sportskim terenima i nadam se da ovakve scene više nećemo gledati", izjavio je Lovre Miloš.

Rijeka: Mladost i Jug u finalu kupa Hrvatske u vaterpolu

Svi igrači i uprava HAVK Mladosti vjeruju u fair play i pozivaju na smirivanje tenzija te na miran nastavak sezone. Ispred vaterpolista Mladosti sada je ispit u Euro kupu i utakmice s grčkim Vouliagmenijem 17. i 24. ožujka,  dok se 26. i 27. ožujka na bazenu Mladosti igra Final Four Regionalne vaterpolo lige.