Obavijesti

Sport

Komentari 17

Vatrena tuga: Već četvrta smrt od početka priprema za Euro...

Vatrena tuga: Već četvrta smrt od početka priprema za Euro...
1

Od početka priprema za Euro, Vatrene su pogodila četiri slučaja u kojima su igrači ili članovi izgubili bližnje. Čačić ostao je bez majke tri dana nakon što je postao izbornik

VIDEO

Kapetan Darijo Srna u utorak navečer vratio se na Euro nakon smrti oca. No već drugi dan Marijam Mrmić napustio je reprezentaciju. I trener golmana ostao je bez oca. Otkako su krenule pripreme reprezentacije za Euro, Vatrene su pogodila četiri slučaja u kojima su igrači ili članovi izgubili bližnje. 

Ante Čačić je tri dana nakon što je postao izbornik izgubio majku, na pripremama u Svetom Martinu Lovre Kalinić je saznao da mu je preminuo punac. Nakon toga Domagoju Vidi je, dok je bio na drugom dijelu priprema, preminuo ujak.

Darijo Srna ostao je bez oca nakon utakmice protiv Turske, a Marijan Mrmić zbog smrti oca otišao je iz Francuske dva dana uoči susreta sa Češkom.

Kaliniću umro punac, Vidi ujak

Pripreme Hrvatske za Euro su tek počele. Na prvi trening reprezentacije u Sv. Martinu na Muri stiglo je čak pet tisuća navijača. 

Atmosfera je bila sjajna, no pripreme je zbog smrti punca napustio Lovre Kalinić. Hajdukov golman dobio je slobodno od izbornka Ante Čačića kako bi mogao biti uz suprugu.

Kalinić je otišao prema Splitu, a Čačić mu je dopustio da malo zakasni na drugio dio priprema koje je reprezentacija odradila u Rovinju. Kalinić se priključio reprezentaciji, no nova tužna vijest stigla je u tabor Vatrenih.

Domagoj Vida saznao je da mu je preminuo ujak.

Srna otišao s Eura

Hrvatska je bila u euforiji, igrači su slavili s preko 10.000 navijača na Parku prinčeva nakon pobjede protiv Turske. No odmah nakon utakmice Darijo Srna saznao je kako je preminuo njegov otac, Uzeir. 

Kapetan je spakirao kofere i otišao s Eura. Za lijepu gestu pobrinuo se i izbornik Ante Čačić koji je bio uz svog kapetana, zajedno s delegacijom HNS-a. 

- Darijo mi je jako puno pomogao kad sam preuzimao reprezentaciju. Sastali smo se u Kijevu i dugo razgovarali, praktički me je uveo u momčad. Ne bih si nikad oprostio da nisam bio na sprovodu. Darijo skrbi za brata, ostao je bez oca, divim mu se na mentalnoj snazi - rekao je gotovo suznih očiju Čačić.

Suigrači su odmah nakon tužne vijesti podržali kapetana. 

- Jako dobro znamo da smo velika obitelj, kad netko izgubi člana obitelji i nama je teško. To će nam sve biti samo dodatan motiv više da za kapetana odigramo još bolje, da ga vratimo na razinu na kojoj je bio - rekao je Domagoj Vida.

Mrmić saznao tužnu vijest

Tek što se reprezentaciji priključio Darijo Srna, kamp Vatrenih napustio je bliski Čačićev pomoćnik, trener golmana Marijan Mrmić.

On je dva dana uoči utakmice protiv Češke saznao da mu je preminuo otac.

Mrmić, kojeg je Čačić uz Antu Mišu i Josipa Šimunića, označio kao najbliže suradnike, spakirao je stvari i otišao prema Parizu gdje je nastavio put u Hrvatsku.

Mrmić je za reprezentaciju branio od 1995. do 1999. godine u vrijeme dok je prvi golman bio Dražen Ladić. Bio je trener golmana i u Bilićevom ciklusu.

Čačić ostao bez majke

Ante Čačić samo tri dana nakon što je objavljeno da je postao izbornik, ostao je bez majke. Trebali su to biti slavljenički dani za izbornika, Čačić je rekao kako je ponosan što će voditi Hrvatsku, a onda je saznao tužnu vijest.

Njegova majka Marija preminula je u 85. godini života.

Umjesto sreće, ponosa i slatkih briga oko postave uoči utakmica koje su bile pred Hrvatskom, novi izbornik je tugovao.

- Znam kako je bilo Srni. I ja sam ostao bez oca i majke. Dobro, imao sam već godina, bez majke sam ostao kad sam imenovan za izbornika, bez oca kad sam imao 40 godina. Nastane velika praznina i jako je dobro kad si u takvoj situaciji u okruženju dobrih ljudi, a mi smo u reprezentaciji kao obitelj - rekao je Čačić, nakon što se vratio sa sprovoda Srninom ocu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna