Obavijesti

Sport

Komentari 24

Vatreni kuhar: Nitko mi još nije ostao gladan, dečki su super...

Vatreni kuhar: Nitko mi još nije ostao gladan, dečki su super...
3

Prehrana je 'sportska' - bijelo meso, teletina i bijela riba, a za obroke mi treba i po četiri sata, kaže kuhar Drago Gorički, koji je uz reprezentaciju od 2002. godine...

VIDEO

Mandžukić je lud za kuhanjem, kaže da u Münchenu stalno gleda ‘Masterchef’ i emisije o kuhanju. Pranjić me uvjerava da je najveći majstor za roštilj, a Vukojević postavlja najviše pitanja o kuhanju, kako sam nešto spremio i skuhao, otkrio nam je Drago Gorički.

Vrhunski kuhar uz A reprezentaciju je od 2002. godine. Za svaku utakmicu savez ga na nekoliko dana “posudi” od zagrebačkog hotela Sheraton.

- Nisam propustio nijednu utakmicu, idem i na sva velika natjecanja na koja se plasiramo. Sa svakog sam kao uspomenu donio službenu loptu. Zasad ih imam pet i čuvam ih u dnevnoj sobi. Nadam se da ću im sljedeće godine pridodati i onu iz Brazila - rekao je Gorički.

Jela koja sprema igračima su “sportska”.

- Dan prije i na dan utakmice jako pazimo na prehranu. Tad nema školjki, mahunarki ni crvenog mesa. Na meniju su bijelo meso i teletina te bijela riba. Sva jela slažem u dogovoru s liječničkom službom jer to može uvelike utjecati na fizičku pripremljenost reprezentativaca - rekao je Gorički.

Namirnice ne nose sa sobom, a igrači nemaju ni posebnih želja.

- Dečki su profesionalci, znaju što znači pravilna prehrana, pa i u klubovima su u takvom režimu. Nitko ne traži ništa posebno, pa ni predsjednici ili stručni stožer, koji bi i mogli pojesti nešto što igrači ne smiju. No svi se solidariziraju s reprezentativcima.

Gorički je, kuhajući reprezentativcima, proputovao gotovo pola svijeta. Ponekad na put krene i dan ranije kako bi igrači, kad dođu, imali spremljen obrok.

- Bez obzira na to, gotovo ništa nisam vidio. Meni su rute baš uvijek iste. Aerodrom, hotel i stadion - otkrio je Gorički i objasnio:

- Ne stignem u razgledavanje jer mi za spremanje ručka i večere treba i po četiri sata. Pomažu mi i domaći kuhari, ne radim sve sam, ali bez obzira na pomoć, ne stignem otići u obilazak ili vidjeti neke znamenitosti. Sve mora biti savršeno.

Prvo natjecanje bio mu je SP u Japanu. Savez je hitno tražio kuhara, Goričkog je nazvao šef i rekao da se spremi jer mora putovati u Japan.

- Nisam stigao ni razmišljati o tome, a već sam putovao u Japan. Nije mi žao, lijepo mi je biti s reprezentacijom i kuhati za njih - završio je Gorički.

Cico Kranjčar kuha si u Iranu: Baš uživam dok spremam grah

Dvije godine Gorički je bio u reprezentaciji i s bivšim izbornikom Zlatkom Kranjčarom.

- Sjajan je Dragec, odlično kuha. Kako sam sad često sam u Sepahanu, kuham si i ja. Najviše uživam dok spremam grah, stavim i janjeću kost - kaže Cico.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige