Obavijesti

Sport

Komentari 43

Stanišić: Autsajder sam cijeli život, pitam se zašto je tako

Stanišić: Autsajder sam cijeli život, pitam se zašto je tako

Kada sam čuo da će doći Cancelo, znao sam da će mi biti teže, ali i prije sam imao veliku konkurenciju pa mi to nije bio neki stres, rekao je Stanišić, a Ivanušec je naglasio: 'Čačić me stavio na novu poziciju, puno razgovaramo'

VIDEO

Sjajni uvjeti i krcate tribine na treninzima dočekali su Hrvatsku u Dugopolju. 'Vatreni' se tamo pripremaju za prvo kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će u subotu igrati protiv Walesa. Izbornik Dalić napravio je i jednu promjenu, umjesto Ivice Ivušića upao je Ivo Grbić.

Pokretanje videa...

Trening 'vatrenih' 00:21

Svaki dan su novinarima na raspolaganju dvojica igrača, a ovaj put je izbor pao na Josipa Stanišića i Luku Ivanušeca, povratnika u reprezentaciju.

'Iskoristio sam priliku pored teške konkurencije'

Stanišić igra sjajno u Bayernu u posljednje vrijeme, a konkurent u reprezentaciji za poziciju desnog beka mu je Josip Juranović.

- Konkurenti smo, ali smo dobre kolege. Slažem se sa svima, pogotovo s Jurom. Ne mogu reći da se ljutimo jedan na drugog. Pokazali smo do sada da obojica imamo kvalitetu. Tu smo da pomažemo reprezentaciji. Naravno da bih volio igrati sad protiv Walesa i Turske, to će se vidjeti. Bitno je da smo tu. 

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Maroka u borbi za broncu Svjetskog prvenstva

Wales je zadnjih deset utakmica dobio samo Ukrajinu, nisu na SP-u napravili ništa. Prvi put su bez Balea, otpao je Davies. 

- Nekoliko igrača se umirovilo, ali to je šansa drugima da se pokažu. Neće biti ništa lakše igrati protiv njih nego do sada. Favoriti smo, ali moramo dati sve od sebe - rekao je Stanišić.

Kada je Joao Cancelo došao u Bayern, činilo se da ćete pasti u drugi plan. No, nekoliko puta ste startali ispred njega, imali ste veliku minutažu. 

- Imam veliko samopouzdanje, to je tako kada igraš nekoliko utakmica zaredom. Kada sam čuo da će doći Cancelo, znao sam da će biti teže za mene. I prije sam imao veliku konkurenciju pa mi to nije bio neki stres. Sretan sam što sam igrao više utakmica, igrali smo u drugoj formaciji. Pavard je dobio crveni pa Upamecano. Treba nekad i sreće, mislim da sam dobro iskoristio tu priliku. 

Champions League - Round of 16 - Second Leg - Bayern Munich v Paris St Germain

Stalno se morate iznova dokazivati, koliko je taj put težak?

- Težak je, ponekad se pitam zašto je to tako. Cijeli život bio sam autsajder pa sam se navikao. Nemam što izgubiti, kada dobijem šansu, želim odigrati dobro i pokazati da sam dobar igrač, a ne samo za klupu i zamjenu. Bio sam autsajder, to je normalno jer sam mlad i igram u velikom klubu, nije mi teško prihvatiti, ali uvijek želiš više - rekao je Stanišić.

Pred mikrofone je stao i Luka Ivanušec.

Nisi bio u Katru, trenutno si u sjajnoj formi. Kakav osjećaj je opet biti tu?

- Fantastično je biti tu. Za to treniraš svaki dan i igraš. Nakon nepozivanja mi je cilj bio da se vratim što prije i budem u ovakvoj ekipi.

U Dinamu igraš na lijevoj strani, prije si igrao na desnom krilu, a tamo je Hrvatska poprilično tanka. Možeš li se izboriti za tu poziciju od prve minute?

- Vidjet će izbornik Dalić hoću li igrati od prve minute, a ja mogu pokriti bilo koju poziciju. Izbornik je taj koji će odlučiti.

Osijek: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Slovačka

Hrvatska je favorit za prvo mjesto, koliko je bitno otvaranje kvalifikacija?

- Bitno je za samopouzdanje, za nastavak u natjecanju.  Treći smo na svijetu, bili smo drugi. Velika su očekivanja, imamo ekipu satkanu od najboljih igrača svijeta. Puno se očekuje od nas i moramo to opravdati.

Luka, nakon što te izbornik nije pozvao na SP, priznao si da ništa ne zamjeraš te da i sam nisi zadovoljan svojim igrama. Koliko si ponosan što si opet tu?

- Jako sam ponosan što sam izašao iz loše situacije. To je nešto što te gura da rasteš kao osoba i igrač. Drago mi je što sam se uspio vratiti u kratkom roku. Ponosan sam na to. Puno znači kad treniraš s Modrićem, Kovačićem i Brozovićem i vidiš kako se oni ponašaju. Gledaš što rade najbolji igrači. Puno to znači nama mladima.

Koliko ti je pomogao Ante Čačić da se vratiš u formu?

S njim puno pričam, daje mi puno savjeta i mislim da se cijela ekipa podignula. I njemu svakako idu zasluge za to. Stavio me i na novu poziciju i hvala mu na tome.

POGLEDAJTE VIDEO: NOVI STADION U OSIJEKU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja