Sport

Komentari 215

Ivušić: Pa golman je tu da nešto i obrani! Livaja: Moja pozicija? Izbornik zna što igram u klubu

Ivušić: Pa golman je tu da nešto i obrani! Livaja: Moja pozicija? Izbornik zna što igram u klubu

Nisam igrao u vrhu napada šest-sedam godina, izbornik ima svoju viziju, on zna što igram u klubu. Ali ja sigurno mogu bolje, naglasio je Livaja, ljubimac splitske publike

Dan nakon velika tri boda u Slovačkoj hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u Split. Ondje je u nedjelju predvečer odradila prvi trening na Poljudu na kojem će u utorak od 20:45 ugostiti Sloveniju u zadnjoj utakmici ovog rujanskog ciklusa.

Izbornik Zlatko Dalić potvrdio je da se reprezentaciji, unatoč najavama, neće priključiti kapetan Luka Modrić i Ante Budimir. Dalić je najavio nove promjene u sastavu, a dilema će mu, nakon sjajne partije Ivice Ivušića, svakako biti i golmanska pozicija. 

- Emocije su bile velike i ne mogu se samo tako potisnuti. Ostvario sam dječački san i stvarno je bilo predivno. Nije to za mene bila obična utakmica, značila mi je jako puni. Drago mi je što vam je izgledalo kao da sam rutiner. Obrane u završnici? Golman je ipak tu da nešto i obrani - rekao je Ivušić dan kasnije.

Mislite li da ćete početi i u utorak?

- Na dispoziciji sam i spreman ako bude trebalo. Nadam se da će se Livaković što prije oporaviti.

Bratislava: Sraz Slovačke i Hrvatske u kvalifikacijskom susretu za nogometni SP 2022.

Jeste li možda očekivali i ranije poziv izbornika?

- U Hrvatskoj imamo fantastične golmane i ne mogu reći da sam išta očekivao prije. Sve ide svojim redom.

S Poljuda nosite dobra iskustva s klubom?

- Ovdje je uvijek fantastična atmosfera, ljudi žive za nogomet i uvijek je lijepo igrati na Poljudu. Nadam se da će tako biti i u utorak, zapravo siguran sam. Slovenci su opasni, a mi smo s ove dvije utakmice bez primljenog gola pokazali da radimo odličan posao.

Uz golmana Osijeka od prve minute svoju šansu čeka i domaći ljubimac Marko Livaja koji je protiv Rusije i Slovačke ulazio s klupe.

- Ne opterećujem se time. Bit će kako izbornik odluči. Sretan sam što sam u reprezentaciji. Moja pozicija? Nisam igrao u vrhu napada šest-sedam godina, izbornik ima svoju viziju, on zna što igram u klubu. Ali ja sigurno mogu bolje - rekao je Hajdukov majstor koji najbolje zna što nosi Poljud.

- Mislim da će biti odlična atmosfera i da ćemo odigrati pravu utakmicu. Pobjeda bi nas gurnula blizu željenog cilja. Kvalitetniji smo, očekujem da će se Slovenci zatvoriti i čekati svoju priliku. Budemo li pravi, pobjeda neće biti upitna. Kek dobro poznaje našu momčad iako nam nedostaje Modrić, kao i Budimir koji bi nam donio širine u napadu.

Za utakmicu u utorak zasad je prodano 9000 ulaznica, a od ponedjeljka će se iste moći kupiti i na blagajnama kod Spaladium arene od podneva do 22 sata. Na dan utakmice, pak, od 9 do 21.