Obavijesti

Sport

Komentari 126

Hrvatska U-21 srušila Dance i stigla na korak od Eura...

Hrvatska U-21 srušila Dance i stigla na korak od Eura...
8

Mini 'vatreni' su slavili protiv Danske (2-1) u prvoj utakmici doigravanja za plasman na Euro. Za nas su zabijali Vidović i Beljo, a za goste je smanjio Tengstedt. Tko će na EP, doznat ćemo na četiri dana kada je uzvrat u Vejleu

Hrvatski nogometaši do 21 godine pobijedili su u Puli vršnjake iz Danske 2-1 (2-0) u prvom dvoboju dodatnih kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo.

U prvom poluvremenu Hrvatska U21 je stekla dva gola prednosti nakon što su pogađali Gabriel Vidović u 9. i Dion Drena Beljo u 37. minuti. Nadu mladim Dancima uoči uzvrata na domaćem terenu vratio je Casper Tengstedt golom u 58. minuti.

Hrvatska U-21 reprezentacija nadigrala je reprezentaciju Danske s 2:1

Utakmica je počela idealno za mlade hrvatske nogometaše koji su poveli u devetoj minuti. Akciju je započeo i pogotkom zaključio Gabriel Vidović. Dobro ga je pronašao Čolina, a okružen brojnim suparničkim igračima Vidović je pronašao put do suprotnog kuta za 1-0 Hrvatske U21.

U većem dijelu ostatka prvog poluvremena Danska U21 je bila dominantnija momčad koja je imala posjed i pokušavala izbrisati taj rezultatski minus, ali gosti i nisu mogli stvoriti pravu šansu. Čak štoviše, u 37. minuti je sijevnuo brzi kontranapad Hrvatske U21. Šego je napravio veliki dio posla, ubacio u šesnaesterac, a glavom je Dion Drena Beljo zakucao za 2-0 vodstvo.

Vrlo brzo nakon toga novu šansu je imala Danska U21, ali Daramy nije pogodio te se na odmor otišlo s velikih 2-0 za mlade hrvatske igrače.

Hrvatska U-21 reprezentacija nadigrala je reprezentaciju Danske s 2:1

U drugom poluvremenu Danska U21 je stisnula još jače Bišćanove izabranike te se igra, skoro cijelo vrijeme, odvijala na hrvatskoj polovici. Prvo je zaprijetio Matthew O'Riley, inače najopasniji danski igrač, a u 58. minuti gosti su smanjili. Danski pritisak je nagrađen pogotkom Caspera Tengstedta za 1-2.

Hrvatska U-21 reprezentacija nadigrala je reprezentaciju Danske s 2:1

Izbornik Igor Bišćan tada je odlučio napraviti tri zamjene i tako prodrmati vidno umornu momčad. Ušli su Šimić, Hodža i Biuk, a pogotovo je ovaj potonji podigao energiju u hrvatskom sastavu. Uslijedile su i prve dvije šanse Hrvatske U21 u nastavku susreta, no prvo Sučić nije najbolje izveo slobodni udarac, dok je potom Roko Šimić petljao u dobroj situaciji u kojoj se našao.

U samom finišu utakmice ponovno je Danska U21 postala odlučnija u igri, zaprijetila je dva puta, ali se rezultat nije mijenjao te će mladi hrvatski nogometaši na uzvrat u Dansku s golom prednosti. Uzvratna se utakmica u Vejleu, također u 18 sati, igra idućeg utorka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Kvalifikacije za Euro U-21 18:00 , Aldo Drosina, Pula
Hrvatska U-21
Vidović 9', Beljo 37'
2 : 1
Danska U-21
Tengstedt 59'
Sortiranje događaja
90+3'

Kraaaaaaaaaaj. Hrvatska je slavila 2-1 protiv Danske u prvoj utakmici doigravanja za plasman na Euro i nosi tu prednost u Vejle gdje je za četiri dana na rasporedu uzvrat. Za nas su zabijali Vidović i Beljo, a za goste Tengstedt. 

90'

Još tri minute sudačke nadoknade. Možemo li zadržati vodstvo?

89'

Marco Pašalić, član druge momčadi Borussije Dortmund, upisao je debi za mladu reprezentaciju ušavši umjesto Šege. 

88'

Opet su Danci pritisnuli, nemaju što čekati i pokušavaju doći do remija uoči uzvrata u Danskoj. Povukli smo se i njima prepustili loptu. Ne izgleda dobro. 

87'

Čolina je napravio prekršaj na rubu šesnaesterca na lijevoj strani. Gronbaek je pucao, ali bio je preslab udarac pa je to Kotarski lagano skinuo. 

Komentari 126