Obavijesti

Sport

Komentari 128

Evo gdje gledati spektakularnu utakmicu Engleske i Hrvatske

Evo gdje gledati spektakularnu utakmicu Engleske i Hrvatske

U fokusu nedjeljnog rasporeda Eura 2020 je utakmica Hrvatske i Engleske kojom Vatreni otvaraju prvenstvo. Sjeverni Makedonci debitiraju na Euru, a u posljednjoj utakmici pratit ćemo sudar legendi

VIDEO

Drugi dan Europskog prvenstva 2020 u 12 gradova donio je i prvo veliko iznenađenje. Reprezentacija Finske je u premijernom nastupu na Euru pobijedila favoriziranu Dansku, koja je u zadnjih 28 utakmica prije ove izgubila samo dva puta i to oba od Belgije, prve reprezentacije svijeta.

POGLEDAJTE VIDEO: Eriksen se srušio na travnjak

Pokretanje videa...

Christian Eriksen 01:10

Susret je obilježio tragičan događaj kada se najveća zvijezda danske reprezentacije Christian Eriksen srušio na travnjak ne dajući znakove života. Liječnička služba oživljavala ga je na travnjaku više od 10 minuta prije nego su ga iznijeli na nosilima, a već je tada, na svu sreću, Eriksen došao k sebi pridržavajući si masku za kisik.

Kasnije su iz bolnice stigle sjajne vijesti i s Eriksenom je bilo sve u redu. Utakmica se nastavila i premda su Danci imali i penal, Finska je stigla do povijesne pobjede 1-0 golom Pohjanpala.

Finci, su tako, stigli do pobjede u debitantskom nastupu, a i u trećem danu Eura čekaju nas tri sjajne utakmice.

Hrvatska otvara Euro s Englezima

Naravno, u fokusu je sudar Vatrenih s dobro nam znanom Engleskom, koja nam još pamti izbacivanje s polufinala Svjetskog prvenstva u Rusiji, a nisu zaboravili ni čudesnu 2008. na Wembleyju kada smo u kvalifikacijama pobijedili 3-2 i Engleze ostavili bez Europskog prvenstva.

Sudar hrvatske reprezentacije i Engleske na rasporedu je u 15 sati nakon čega će od 18 sati igrati Austrija i Sjeverna Makedonija.

Debi Sjevernih Makedonaca

Još jedan debitant na Euru snage će odmjeriti s Austrijom i vjerujemo kako će imati puno simpatija hrvatskih gledatelja. Prvenstveno jer smo susjedi, a onda i činjenice da za Makedoniju igraju tri igrača iz HNL-a: Dinamovi Arijan Ademi i Stefan Ristovski te Rijekin Darko Velkovski.

Makedonci će tražiti povijesnu pobjedu i novo iznenađenje kao i Finci protiv Danske u drugoj utakmici nedjeljnog rasporeda.

Sudar legendi

I za kraj, od 21 sat gledat ćemo sjajan sudar Nizozemske i Ukrajine. Ukrajince na svojem prvom velikom natjecanju vodi legendarni Andrij Ševčenko, koji je preporodio nacionalnu reprezentaciju i izborio Euro kroz kvalifikacije nakon što je s 2-1 pobijedio aktualnog europskog prvaka Portugal.

Nizozemci su favoriti, a predvodi ih još jedan nogometni velikan i prijašnji asistent nizozemske reprezentacije Frank De Boer. Upravo je ovo utakmica u kojoj bi također autsajder mogao prirediti iznenađenje.

Sve utakmice kao i do sada možete gledati na drugom kanalu Hrvatske radiotelevizije (HRT 2).

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika