Obavijesti

Sport

Komentari 11

Vatreni treneri: Samo su Stanić i Boban daleko od nogometa...

Vatreni treneri: Samo su Stanić i Boban daleko od nogometa...
16

Čim je posljednji put skinuo Chelseajev dres, za Marija Stanića nogometna priča je završila. On je jedini! Od 22 igrača koja su prije 14 godina Hrvatskoj donijela broncu

VIDEO

Stanić je pokušao biti trener, ali shvatio je da to nije za njega, Boban je uz nogomet, ali talijanski.

Čim je posljednji put skinuo Chelseajev dres, za Marija Stanića nogometna priča je završila. Nikad se više nije vratio, ni kao trener niti kao direktor ili vlasnik nečeg vezanog uz nogomet.

I on je jedini! Od 22 igrača koja su prije 14 godina Hrvatskoj donijela broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj samo Stanić više nije u nogometu.

A od ostalih 21 jedino Zvonimir Boban nije uz hrvatski nogomet. Njega su “otjerali” ljudi koji drmaju HNS-om. Zvone za borbu s njima nema živaca, ali ni volje.

Svi drugi su tu, snašli su se, netko bolje nego lošije.

Slaven Bilić i Igor Štimac sigurno su najbolje prošli. Sadašnji izbornik stigao je do reprezentativne klupe nakon kratkih i ne baš uspješnih misija na klupi Hajduka i mlade reprezentacije. Igor Štimac naslijedit će ga s prilično sličnom biografijom.

Robert Prosinečki postao je trener više zbog toga što je Bilić na njemu inzistirao nego što se Žutom to dalo. Slaven je rekao kako neće biti izbornik ako Robi ne bude u stožeru. Taj mu je posao otvorio put prema Crvenoj zvezdi, gdje je prekjučer osvojio kup, svoj prvi trenerski trofej. 

Uskoro bi u samostalne trenerske vode mogao i Asanović, a trener uz Štimca postat će i Bokšić. Zbog ozljede nije bio na SP-u, ali bio je i ostao “vatreni”.

Krpan otvorio akademiju

S Markom Babićem nekadašnji legendarni osječki napadač otvorio je nogometnu akademiju Krpan&Babić. Samo dvije godine nakon što je završio igračku karijeru, Petar je krenuo u taj nogometni biznis.

Vasilj direktor Brotnja Čitluk

Treći golman zlatne generacije Vladimir Vasilj danas je sportski direktor Brotnja iz Čitluka. Nekadašnji prvak BiH spao je na niske grane, trenutačno je u trećoj ligi, ali pod Vasiljevim vodstvom polako se oporavlja.

Šerić je jedini koji još igra

I 14 godina nakon najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa Anthony Šerić aktivan je igrač. Nakon bolnog rastanka sa splitskim Hajdukom, Šerić je karijeru nastavio u turskom Karabuksporu, gdje je još i danas.

Šuker se vraća na velika vrata

Godinama Davora nije bilo nigdje, ali kako je počela bitka za najvredniju fotelju u HNS-u, vratio se i on. Uz potporu Zdravka Mamića najbolji strijelac SP-a u Francuskoj nakon Eura postaje novi predsjednik.

Uz nogomet je, ali talijanski 

Zvonimir Boban daleko je od cirkusa hrvatskog nogometa i ne namjerava mu se još neko vrijeme vratiti, ali vrlo je blizak talijanskom. Sukomentator je utakmica talijanske prve lige na vrlo moćnom SKY TV-u.

Svestrani Mara ima akademiju

Nakon igračke karijere Silvio Marić okušao se u mnogo toga, između ostalog u novinarstvu. No i on je pokrenuo biznis vezan uz nogomet. Otvorio je Akademiju Marić, koja je prilično popularna i uspješna.

Mrmić trenira golmane repke

Legendarni varaždinski golman član je Bilićeva stožera zadužen za golmane. Kao i većina, nogomet mu je ostao život i nakon igračke karijere, a između ostalog bio je sportski direktor NK Varaždin.

Robert Jarni čeka novi klub

Trenersku karijeru počeo je prije pet godina na klupi Hajduka, potom je neko vrijeme vodio Istru, a trenutačno je bez angažmana. U međuvremenu je tu i tamo sukomentator, a specijalnost mu je mali nogomet. 

Tudor trenira mlađe kadete

Dolaskom Edoarda Reje na klupu Hajduka, počela je trenerska karijera Igora Tudora. Talijanski stručnjak inzistirao je na njemu i tako je krenulo. Nekadašnji igrač Juvea danas je trener Hajdukovih mlađih kadeta.

Zoki bio i ostao uz Dinamo

Mlađi Mamić praktički je iz kopački uskočio u direktorsku fotelju. Sad je sportski direktor Dinama, a najveći uspjeh mu je dovođenje Jensa Nowotnyja u klub. Uz brata Zdravka najmoćnija je karika Dinama.

Kozniku prvi čovjek skokova

Ardian Kozniku ima zaista nevjerojatnu funkciju, predsjednik je saveza skokova u vodu. No i on je ostao blizak nogometu. Također je postao trener, a trenutačno je angažiran u Lokomotivi kao trener kadeta.

I Vlaović želi među trenere

Nakon završetka igračke karijere Goran dugo nije bio u nogometu. Vratio se kao stručni komentator za Europsku ligu, a s vremenom je poželio biti trener. Pohađa trenersku akademiju i čeka debi na klupi.

Ladića zanima isključivo golf

Bio je član stručnog stožera ‘vatrenih’ u eri Otte Barića nakon čega je preuzeo mladu reprezentaciju. U siječnju 2011. skrivio je prometnu nesreću nakon čega je otpušten. 

- Sad me zanima isključivo golf - kaže.

Goran Jurić je u Lokomotivi...

Karijeru je završio u Zagrebu 2001. godine. Deset godina kasnije Marijo Tot angažirao ga je kao pomoćnika na klupi Lokomotive. Iako Tot više nije trener, sadašnji šef ‘lokosa’ Tomo Ivković zadržao ga je uz sebe.

Soldo odmara nakon otkaza

Zahvaljujući desetgodišnjoj igračkoj karijeri u Bundesligi, Köln ga je angažirao kao trenera, na čijoj je klupi bio godinu i pol. Otpustili su ga 2010. godine zbog slabih rezultata. 

Šimić je na čelu sindikata

Nekadašnji reprezentativni branič otvorio je uspješan lanac kafića još dok je igrao u Milanu. Trenutačno je predsjednik Udruge sindikata profesionalnih nogometaša.

Jurčić ‘nestao’ nakon debakla

Trenirao je Slaven, Lokomotivu i Istru, a Dinamov trener bio je u dva navrata. U posljednjem mandatu s ‘modrima’ se plasirao u Ligu prvaka, ali nije osvojio ni bod. Otpušten je nakon poraza 7-1 protiv Lyona.

Mario Stanić je postao novinar

Nekadašnji Chelseajev igrač jedan je od rijetkih iz brončane generacije, koji ne radi u nogometu. 

- Vodim djecu u vrtić - nedavno se našalio Stanić, koji volonterski radi kao kolumnist na internetskom portalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'
TRAGEDIJA U OBITELJI SLAVNOG BORCA

Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'

Prerano za odlazak, ali ipak ga nema. Moj mali dječak, moj prijatelj, moj partner Kobe bio je pun života i radosti. Sada leži bez života, napisao je Ngannou