Obavijesti

Sport

Komentari 552

Hrvatska fantazija na Poljudu: 'Vatreni' su pred vratima Eura!

Hrvatska fantazija na Poljudu: 'Vatreni' su pred vratima Eura!
25

Na prepunom Poljudu Hrvatska je već u petoj minuti probila goste iz Mađarske kada je stadion na noge digao Luka Modrić, a potom je na scenu došao Bruno Petković s dva gola.

VIDEO

Hrvatska fantazija na Poljudu! Ne zna se, zapravo, što je bilo fantastičnije, Hrvatska u prvih 45 minuta ili poljudske tribine koje su godinama čekale na ovaj doživljaj. Naravno da nisu razočarale, stoga nije mogla ni Hrvatska koja Mađarima nije dala ni na trenutak pomisliti da bi se mogli radovati dvaput protiv svjetskih viceprvaka. Dovoljno, i previše, bilo im je ono u Budimpešti.

Pokretanje videa...

03:34

U koju se vraćaju s tri gola i s tim mogu biti - prezadovoljni. Jer mogla je Hrvatska zabiti još barem toliko makar, ako ćemo gledati s druge strane, trebalo je nešto ostaviti i za Wales gdje bismo u nedjelju mogli vizirati kartu za Euro. Sada smo posve blizu.

Poljudska kulisa bila je prekrasna, ma koji god epitet pronašli, teško je dočarati atmosferu na stadionu koji je toliko čekao Vatrene među kojima se od početka na terenu našao Rebić. A eruptirao je već u petoj minuti kada je Luka Modrić načeo goste. Pogriješio je danas posve nesretni Tamas Kadar, kapetan mu je oko sredine igrališta uzeo loptu, sjurio se prema Gulacsiju i mirno spremio loptu u njegov donji lijevi kut.

Brozović izgubljen za Wales

Bila je to ona Hrvatska kakvu želimo gledati. Perišić je "vršio teror" na desnoj strani, ali do 2-0 došli smo preko lijeve. Rebić je nakon nove greške gostiju ubacio u peterac Petkoviću, a on petom izvadio još jednu majstoriju iz svoje radionice. Čudo!

Dinamovac je Poljud digao na noge, ali zašto to ne učiniti i drugi put? U završnici prvog dijela Kadar je promašio Perišićev ubačaj, koji je ispao kao naručen Petkoviću, a on ga je samo ugurao u praznu mrežu. Tek je poluvrijeme, imamo još jedno, mislili su Mađari.

Vjerojatno su se svi pripremili i na četvrti gol u 55. minuti kada je Rebića u kaznenom prostoru srušio Kleinheisler kojemu je Orsati dao drugi žuti. Talijan je pokazao na bijelu točku, nakon kratkog razgovora s Modrićem loptu je uzeo Perišić i... Gulacsi ga je, nažalost, pročitao.

Nije htjela našeg Omišanina ta ljevica večeras, ali dobio je ovacije po skorom izlasku, kao i Rakitić i Modrić koje je Dalić očekivano izvadio van jer sve je bilo gotovo, a dolazi Wales za koji je izgubljen Brozović zbog žutog kartona. Poljud je pjevao "Večeras je naša fešta", radio je valove i vjerojatno ni najmanje nije tužan što nije pao taj četvrti u mađarsku mrežu ni kada smo uprskali kontru 4 na 2. Ma, koga briga, bitno je samo da smo pred vratima Eura!

Kvalifikacije za EP, skupina E:

Hrvatska - Mađarska 3-0 (3-0)

Strijelci: Modrić 5, Petković 24', 42'

Stadion Poljud, gledatelja: 32.110

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 552
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica