Obavijesti

Sport

Komentari 5

'Vatreni' u Split, a šjor Lovre (88) dovodi Hajduk na Brač

'Vatreni' u Split, a šjor Lovre (88) dovodi Hajduk na Brač
5

Legenda postirskog nogometa Lovre Kalašić (88) pozvao je trenera Hajduka Damira Burića da dovede momčad na mini pripreme na Brač, a želja će mu biti ispunjena i prije nego li se nadao...

Teško da u Dalmaciji postoji neki stariji nogometni djelatnik ili zaljubljenik u nogomet koji nikad nije čuo za legendarnog Postiranina Lovru Kalašića (88), nogometnog fanatika koji je cijeli svoj život utkao u klub iz svog rodnog mjesta. Šjor Lovre je vezan uz nekadašnji ''Kolektivac'', koji se danas zove ''Postira – Sardi'' od osnutka kluba 1948. godine.

Pokretanje videa ...

Bio je jedan od osnivača, igrač, trener, funkcioner, radio je na izgradnji terena, a i danas, u poznim godinama prati sve što se događa u klubu,  gleda sve domaće utakmice, a s gostovanja mu putem mobitela javljaju promjene rezultata...

Pa iako mu je sve teže hodati čak i uz štap, šjor Lovre i u umirovljeničkim danima i dalje smišlja i kombinira kako pomoći klubu, koji je kao i većina otočkih sportskih kolektiva pritisnut besparicom, i uvijek im dobro dođe ruka pomoći, nekoliko pari kopački, komplet medicinskih potrepština, desetak lopti... No ni Bračani nisu ostajali dužni, uvijek bi se našla koja boca domaćeg ulja, vina...

Lovre Kalašić

I koga pozvati u pomoć nego Hajduka, koji je uvijek pomagao, a kako ne bi sad kad su konačno financijski stali na noge. 

- Zašto ne dođu kod nas na pripreme, mi imamo dva krasna travnata terena, ovdje im nikad ništa nije nedostajalo, pa neće ni sada. Poručite to treneru Damiru Buriću, nadam se da nije zaboravio da se nakon utakmice u Postirama prodao u Mannheim, pa neka nam se oduži donacijom 4-5 baluna – prisjetio se tridesetak godina davne povijesti šjor Lovre.

I da mi ne bi prenosili poruke, ponudili smo šjor Lovri snimanje video poruke, na što je on spremno pristao, a istu smo pokazali treneru Hajduka Damiru Buriću, koji je bio oduševljen. 

- Drago mi je da se šjor Lovre dobro drži i da i dalje vodi računa o klubu. Istina je sve što govori i obećavam mu da ćemo se uskoro vidjeti u Postirama, a ni donacija baluna neće biti problem – kazao je Burić.

Lovre Kalašić

A dogodit će se to i prije nego li se šjor Lovre i nadao, naime, zbog zauzetosti Poljuda reprezentativnim ogledom s Mađarima, Hajduk će se na nekoliko dana morati iseliti sa stadiona, pa su i onako namjeravali tih nekoliko dana trenirati upravo u Postirama, koje im nude savršene uvjete smještaja i treninga. Nema sumnje kako će Damir Burić iskoristiti prigodu i posjetom i prigodnom donacijom obradovati šjor Lovru, koji je dobitnik i najviše državne nagrade za sport Franjo Bučar.