Obavijesti

Sport

Komentari 225

'Vatrenima' se smiješi povoljan ždrijeb: Koga vi priželjkujete?

'Vatrenima' se smiješi povoljan ždrijeb: Koga vi priželjkujete?
1

Zlatko Dalić rekao je u ponedjeljak da priželjkuje Argentinu, Brazil ili Španjolsku u grupnoj fazi Mundijala. "Furiju" nećemo moći izvući, a kuglice nas mogu spojiti s južnoameričkim gigantima

VIDEO

Svakim danom sve smo bliži kompletiranju sudionika Svjetskoga nogometnog prvenstva u Rusiji 2018. U ponedjeljak je u društvo izabranih ušla Švedska koja je iznenadila bivše svjetske prvake Talijane i s ukupnim rezultatom 1-0 izborila svoje mjesto u ždrijebu koji će se održati 1. prosinca u palači Moskovskog kremlja.

Hrvatska je izravno profitirala ispadanjem Italije i tako je, dva dana prije završetka kvalifikacija, osigurala mjesto u drugoj jakosnoj skupini, što joj jamči lakši ždrijeb faze po skupinama. Reprezentacije su, podsjetimo, rangirane u jakosne skupine prema listopadskoj ljestvici Fife, a u istoj skupini samo će Europljani moći dati po dvije reprezentacije iz iste konfederacije.

Prva jakosna skupina već je otprije poznata. Tu je Rusija kao domaćin, uz još sedam najbolje rangiranih selekcija - Njemačku, Brazil, Portugal, Argentinu, Belgiju, Poljsku i Francusku. Na prvi pogled, Poljska djeluje kao najbolji izbor za ždrijeb, a Portugal je uvijek nepredvidiv...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Druga, naša jakosna skupina, još uvijek nije kompletirana. Zasad je jasno da nećemo moći igrati protiv Španjolske, koju nam je ždrijeb dodijelio na Euru 2012. i 2016., Švicarske (Euro 2004.), Engleske, Kolumbije, Meksika (SP 2014.) i Urugvaja.

Jedno je mjesto nepopunjeno, a zauzet će ga Peru prođe li u uzvratu kod kuće Novi Zeland (četvrtak, 3:15) nakon 0-0 u prvoj utakmici. Ne uspije li u tome, otvara mjesto Danskoj (također mora potvrditi plasman) i(li) Islandu.

Sigurni sudionici treće jakosne skupine su Kostarika, Švedska, Tunis, Egipat, Senegal i Iran. Reprezentacije su to protiv kojih će Hrvatska apsolutno bila favorit, koga kod izvukla, stoga je dobro da smo napredovali u viši razred.

Prema sadašnjem stanju, u to društvo upali bi i Danska i Island. Danci prvo moraju izbaciti Irce večeras u Dublinu (0-0 u prvoj utakmici), a Islanđani se još nadaju i drugoj jakosnoj skupini ispadnu li i Peruanci i Danci. Prođu li Irci Dance, oni će također biti u trećem bubnju.

Četvrta jakosna skupina ima šest sigurnih sudionika: Nigeriju, Japan, Maroko, Panamu, Južnu Koreju i Saudijsku Arabiju. Nigerijci su tu svakako potencijalna nagazna mina koje bi valjalo izbjeći. U tom društvu bit će i Australija ili Honduras, ovisno o tome tko prođe nakon uzvrata u Sydneyju nakon 0-0 u prvoj utakmici (srijeda, 10 sati), a zasad je tu i Srbija koja je još na čekanju i može proći u treću jakosnu skupinu samo ako Novi Zeland izbaci Peru.

Koji bi protivnici bili po mjeri Hrvatske?

Mogu se kvalificirati i:

- Republika Irska (26.) - 3. jakosna skupina
- Honduras (69.) - 4. jakosna skupina
- Novi Zeland (122.) - 4. jakosna skupina

 

Napomena: u zagradama je naveden plasman na Fifinoj ljestvici za listopad, prema kojoj se tvore jakosne skupine.
(?) - reprezentacija se još nije plasirala na Svjetsko prvenstvo
(*) - reprezentacija može napredovati u višu jakosnu skupinu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 225
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida