Sport

Komentari 17

Vatrogasci su u bolnici rezali pancericu da mu izvuku nogu

Vatrogasci su u bolnici rezali pancericu da mu izvuku nogu

NA INTENZIVNOJ Mladi hrvatski skijaš Dario Komšić (17) zagrijavao se na slovenskom Krvavcu. Pao je i polomio obje kosti lijeve potkoljenice. Morali su intervenirati vatrogasci

Posljednji dani treninga u skijaškoj sezoni u Sloveniji pretvorili su se u pravu noćnu moru za mladog hrvatskog skijaša Darija Komšića (17). 

Član skijaškog kluba Nordis iz Splita, aktualni juniorski prvak Hrvatske u superveleslalomu i alpskoj kombinaciji, zagrijavao se u subotu malo prije 8 sati za trening veleslaloma na slovenskom skijalištu Krvavcu uz kolege iz hrvatske reprezentacije Natka Zrnčića Dima i Filipa Zubčića. Dario je odjednom izgubio ravnotežu, prevrnuo se nekoliko puta i ostao ležati.

- Spasioci na skijalištu odmah su došli do njega te su ga odnijeli u ambulantu na skijalištu Krvavec. Ondje ga je pregledao liječnik te mu je imobilizirao nogu - rekao nam je Andrej Kecman iz Gorske rešavalne zveze iz Kranja.

Njihova dva člana, uz Zubčićeva trenera Marka Šumana i Dariova oca Davora, pomogla su spasiocima skijališta izvući mladića.

- Staza na kojoj je pao inače nije teška. Ipak, on je nezgodno pao i to se događa. Zato smo ondje stalno dežurni - dodao je Kecman.

Nakon pružanja prve pomoći hitno su ga prevezli u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu, gdje su mu liječnici dijagnosticirali puknuće tibije i fibule, obje kosti lijeve potkoljenice malo iznad pancerice, te traumu na mozgu.

No pojavio se novi problem: u strahu od mogućih novih ozljeda, liječnici mu nisu mogli sami skinuti pancericu s lijeve noge, pa su u pomoć zvali vatrogasce.

Trojica pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba stigla su na Traumatologiju i u vrlo osjetljivu postupku, koji je trajao oko 20 minuta, uz asistenciju liječničkog osoblja, posebnom brusilicom prepilili su pancericu, pazeći pritom na skijaševu nogu.

Kako kažu, dosad su prilikom intervencija znali piliti automobilski lim, prstenje, lisičine, radijatore, ograde... No ovo im je prvi put da su pilili skijašku obuću. Cijeli je postupak prošao uspješno, a Darija su zbog težine ozljeda glave zbrinuli na odjelu intenzivnog liječenja klinike u Draškovićevoj ulici.

Juniorski prvak države i brat hrvatske olimpijke Andree Komšić (21) doista nema sreće s ozljedama. Bila mu je to, naime, već treća u samo godinu dana. Nadamo se kako će se uspješno oporaviti.

Najčitaniji članci