Obavijesti

Sport

Komentari 4

Vekić brzo ispala s Wimbledona

Vekić brzo ispala s Wimbledona
2

Držala se Donna do sredine prvog seta, ali je na kraju Pegula nanizala nekoliko gemova za kraj prvog i uzlet u drugom setu. Nakon borbe u nastavku ipak je pobijedila Amerikanka

Hrvatska reprezentativka Donna Vekić (WTA - 82.) nije se uspjela probiti u drugo kolo trećeg Grand Slam turnira sezone što se odigrava na travi u Wimbledonu, a u prvom kolu je Osječanku zaustavila deveta tenisačica svijeta Amerikanka Jessica Pegula, svladavši ju sa 6-3, 7-6 (2) nakon 89 minuta igre. Pegula uživa u najboljoj sezoni u karijeri, što je četvrtfinalistica Australian Opena i Roland Garrosa opravdala i u ovom dvoboju.

Vekić se držala do sredine prvog seta, kad je iz niza gemova s tri "breaka" Pegula izašla s rezultatskom prednošću od 4-2 koju je zadržala do kraja prve dionice. Amerikanka je povela i 2-0 u drugom setu, ali je Vekić odgovorila s tri uzastopna gema. Pegula je imala još jednom "break" prednosti (4-3), ali je hrvatska tenisačica opet odmah odgovorila oduzimanjem servisa. Odluka je pala u "tie-breaku".

Nottingham Open

Vekić je osvojila prvi poen, ali je potom izgubila pet u nizu, što je bio zaostatak iz kojeg se više nije uspjela vratiti. Osječanka je meč završila dvostrukom pogreškom, devetom u meču, što je izravno utjecalo na lošu realizaciju drugog servisa (8/26). Vekić je napravila 14 neforsiranih pogrešaka više od 28-godišnje Amerikanke (34-20) i imala jedan "winner" manje (18-19).