Obavijesti

Sport

Komentari 14

Velika borba Leedsa i Leipziga: A Gvardiolu se nigdje ne žuri...

Velika borba Leedsa i Leipziga: A Gvardiolu se nigdje ne žuri...
3

Englezi pišu kako će Gvardiol u ponedjeljak ići na liječničke preglede u Leeds, to - nije istina. A Julian Nagelsmann je u Zagreb poslao i svoju 'desnu ruku' kako bi što prije zaključio posao...

VIDEO

Joško Gvardiol (18) posljednjih dani puni medijske stupce diljem Europe. Mladi branič Dinama zaludio je 'pola svijeta', pa se za njega i dalje otvoreno bore Leeds United i Leipzig. Dapače, predstavnici ovih klubova već se danima nalaze u Zagrebu, svi s ciljem kako bi mladog 'wunderkinda' nagovorili na odlazak u njihove redove. Joško Gvardiol posljednjih se dana, u društvu svog agenta Marjana Šišića, čak i upoznao s čelnicima Leedsa i Leipziga, no konačna odluka i dalje je u njegovim rukama. A njemu se i dalje ne žuri iz Dinama, ni blizu...

Pokretanje videa...

Dinamo slavi nakon Cluja 01:05

Prva službena ponuda u Maksimir je proteklih tjedana stigla iz Lillea, ali Francuzi su se 'javili' tek s 10 milijuna eura. U Lilleu su tek 'opipavali' stanje u Maksimiru, a onda su u akciju krenule puno 'jače ribe'. Marcelo Bielsa veliki je ljubitelj Dinamovog braniča, pa je Leeds u 'tržišni rat' krenuo ponudom od 20 milijuna eura što bi bio i treći najveći transfer u klupskoj povijesti. Više su dali tek za Rodriga (ovoga ljeta stigao iz Valencije za 30) i Rija Ferdinanda (iz West Hama stigao za 26 mil. eura). A taj podatak dovoljno govori kako vide Gvardiola u Leedsu.

Ta je priča odavno već i mogla biti završena, no u Zagreb su požurili ljudi iz Leipziga. I to u prilično jakom sastavu predvođeni sportskim direktorom, ali i desnom rukom trenera Juliana Nagelsmanna. Mladi stručnjak ništa ne želi prepustiti slučaju, on Gvardiola želi - odmah. Ipak, Leipzig nudi nešto manji novac od Engleza, ali i ta bi priča uz razne bonuse mogla prijeći i 20 milijuna eura. 

Nyon: Susret juniora Dinama i Benfice u četvrtfinalu UEFA Lige pravaka mladih

Joško Gvardiol je potpuno miran, kao da se ne radi o dječaku od 18 godina. Mladi nogometaš i dalje 'ne pati' za milijunima koji su mu na stolu, njega i njegovog agenta zanima - kvalitetan razvoj za igrača. U tom slučaju Leipzig je ipak razvojniji klub, dok bi odlazak u Leeds mladom nogometašu odmah donio i sav pritisak Premier lige, lako moguće i borbe za ostanak u elitnom društvu engleskog nogometa.

Posljednjih dana puno se pisalo o svakakvim opcijama, pa i da Gvardiol potpiše za neki od tih (ili pak koji treći klub), a ostane na posudbi u Dinamu. Takav slučaj ipak nije realan, FIFA je mijenjala pravila prilikom takvih transfera, pa klub koji potpiše nekog igrača danas ga više ne smije odmah slati na posudbu. I to je problem, no ta priča nije ni od interesa Dinama. Zagrepčani imaju dosta stopera (Theophile, Dilaver, Milić, Šutalo, vraća se i Perić), oni bi odmah počeli razvijati neku drugu opciju.

Nyon: Momčad Dinama dolazi na teren uoči početka susreta protiv Benfice

Puno stranih, pa i domaćih medija, već piše kako je sve gotovo, Englezi čak najavljuju i dolazak Gvardiola na liječničke preglede u Leeds već u ponedjeljak, ali ništa od toga nije točno. Čak ni blizu istini. Joško Gvardiol neće napustiti Dinamo prije europske utakmice s Ferencvarosom, a do tada će se i dalje voditi velika bitka Leedsa i Leipziga. Lako je moguće i nekog novog kluba, postoje naznake da to na kraju i neće biti jedine službene ponude za mladog nogometaša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu