Obavijesti

Sport

Komentari 22

Velika fešta u Mariboru: Tini Maze pripao trofej Zlatne lisice

Velika fešta u Mariboru: Tini Maze pripao trofej Zlatne lisice
3

Tina Maze pred svojim je navijačima na mariborskom Pohorju trijumfalno osvojila slalom, a time i trofej Zlatne lisice. Druga je bila Hansdotter, a treća Zettel

VIDEO

Slovenka Tina Maze pred svojim je navijačima na mariborskom Pohorju trijumfalno osvojila slalom za Svjetski kup, a time i trofej Zlatne lisice…

Postala je Maze treća Slovenka s osvojenom Zlatnom lisicom, nakon Mateje Svet i Urške Hrovat. Učinila je to sa stilom. U subotu je bila druga u veleslalomu, iako je vodila nakon prve vožnje, a onda je u nedjeljnom slalomu pomela konkurenciju. Imala je najbrže vrijeme u obje vožnje! Drugoplasiranu Šveđanku Fridu Hansdotter ostavila je iza sebe za 86 stotinki, dok je Austrijanka Kathrin Zettel, koja je osvojila treće mjesto, zaostala sekundu i 13 stotinki.

Slovakinji Veroniki Zuzuluvoj je pobjedničko postolje pobjeglo za samo jednu stotinku. Toliko je kasnila za Zettel.

Sjajna 17-godišnja američka skijašica Mikaela Shiffrin, koja je nakon zagrebačkog slaloma osvojila i onaj u austrijskom Flachauu, a slavila je i u švedskom Äreu, na Pohorju je osvojila 8. mjesto (+1.93). Shiffrin je i dalje vodeća u poretku slaloma, ali Maze sada za njom zaostaje samo 13 bodova. U ukupnom poretku briljantna Slovenka ima 1.654 boda, dok je drugoplasirana Njemica Maria Höfl-Riesch prikupila 806 bodova.

- Čudesno je pobijediti pred svojim navijačima na Pohorju. Nije bilo lako, morala sam se boriti za pobjedu. Na startu mi se sve miješalo. Teško mi je bilo ostati usredotočena. Nije lako pred ovako mnogobrojnom publikom. Zato sam ponosna na sebe. Između dvije vožnje su me svi pitali zašto sam tako nervozna, ali ja sam se naučila da u takvim situacijama moram ostati usredotočena - komentirala je 29-godišnja Črnjanka.

SK, slalom (ž) u Mariboru, rezultati:

  • 1. Maze (Slo) 1:33.68
  • 2. Hansdotter (Šve) +0.86
  • 3. Zettel (Aut) +1.13
  • 4. Zuzulova (Svk) +1.14
  • 5. Kirchgasser (Aut) +1.53…

Poredak u slalomu:

  • 1. Shiffrin (SAD) 468
  • 2. Maze (Slo) 455
  • 3. Hansdotter (Šve) 355…

Ukupni poredak:

  • 1. Maze (Slo) 1.654
  • 2. Höfl-Riesch (Nje) 806
  • 3. Vonn (SAD) 740…
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani