Obavijesti

Sport

Komentari 18

Velika nada Hajduka nakon 11 godina inozemstva opet u HNL-u

Velika nada Hajduka nakon 11 godina inozemstva opet u HNL-u

Napustio je Poljud nakon dojmljivih igara u Europi i rušenja Anderlechta, ali promijenio je 12 klubova i osam liga i nigdje se nije dulje zadržao

VIDEO

Ante Vukušić (32) novi je igrač Varaždina. Bivši mladi hrvatski reprezentativac, koji ima i jedan nastup za A reprezentaciju u prijateljskoj utakmici sa Švicarskom na Poljudu 2012., nakon 11 godina opet je u domaćoj ligi.

- Volio bih se vratiti u HNL zbog svega, najprije zbog obitelji, dijete je malo tu, starije krenulo u školu, vuče me kući - govorio je "sinjski dijamant" prije nekoliko tjedana za Sport nedjeljom.

Istekao mu je ugovor sa srpskom Kolubarom, koja je ispala iz prve lige nakon što su joj oduzeli devet bodova zbog namještanja utakmica.

Varaždinci su u ponedjeljak otputovali na pripreme u Sloveniju, gdje ih u petak očekuje prva utakmica protiv Domžala.

Ante Vukušić dijete je sinjskog Junaka, odakle je sa 16 godina prešao u Hajduk i postao kapetan, ujedno i zadnji strijelac u nekoj utakmici grupne faze europskog natjecanja protiv Anderlechta 2010., kad mu je komentator Drago Ćosić nadjenuo nadimak "sinjski dijamant".

Pescara ga je 2012. kupila za 3,7 milijuna eura, ali tamo se nije naigrao (25 utakmica, po jedan gol i asistencija). Uslijedile su epizode u Lausannei, Beverenu, Greuter Fürthu, Tosnu, Olimpiji Grudziadz, Krškom, Olimpiji Ljubljana, FCSB-u, Messini, Tuzla Cityju i Kolubari.

U usponu karijere dogodili su mu se problemi s plućima 2017. zbog kojih je pola godine bio bez kluba. Igrao je praktički s jednim plućnim krilom.

- Moglo je bolje i očekivao sam više. Spletom okolnosti, događalo se sve i svašta u karijeri. Ali živ sam i zdrav, mogao sam biti i u drugom svijetu da nešto nisam otkrio i operirao u Moskvi, to mi je dosta promijenilo život i karijeru. Mogao sam više, ali danas igram i volim taj sport, igrat ću dokle budem mogao. Poslije te ozljede pao mi je moral i želja za nogometom, razmišljao sam da ostavim nogomet i krenuo od nule. Bila je teška ozljeda pluća, neki me klubovi nisu htjeli zbog te neobične ozljede - govorio je Vukušić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku