Sport

Komentari 124

Ništa od čuda: Rossi pretekao 22 vozača, Lorenzu ide titula!

Ništa od čuda: Rossi pretekao 22 vozača, Lorenzu ide titula!

Jorge Lorenzo slavi prvo mjesto u Valenciji i naslov prvaka! Rossi je krenuo zadnji, probio se na 4. mjesto, ali više nije mogao. Marquez je bio drugi, a Pedrosa treći...

Valentino Rossi u prvom je krugu prošao 11 vozača, nakon 12 krugova bio je četvrti iza vodećeg trojca Pedrose, Marqueza i Lorenza, ali nije uspio napraviti čudo u Valenciji. Jorge Lorenzo novi je svjetski prvak u kraljevskoj klasi Moto GP-a!

Lorenzo je slavio na Velikoj nagradi Valencije u posljednjoj utrci sezone pred 110.000 navijača uz stazu. Drugi je bio svjetski prvak iz 2014. Marc Marquez, a treći Dani Pedrosa. Rossi je završio četvrti, a za naslov mu je trebalo drugo mjesto.

Marquez i Malezija odlučili prvaka

Rossi je startao s posljednjeg mjesta zbog kontroverznog poteza i kazne u Maleziji koja je skrojila prvenstvo. Rossi je vodio gotovo cijelu sezonu, a u posljednju je utrku ušao sa sedam bodova ispred Lorenza. No Rossi si je sam kriv što je izgubio naslov.

Na Velikoj nagradi Malezije , umjesto da osigura sjajnu poziciju uoči zadnje utrke, išao se sukobljavati s Marquezom koji ga je provocirao i namjerno usporavao. Rossi je ušao blizu Marqueza i udario njegov motor nogom. Marquez je pao, a suci su kaznili Rossija koji je morao startati iz boksa u Valenciji.

Rossi je odlično krenuo u Valenciji, ali dok se on probijao prema vrhu, vodeći trojac odmakao je daleko. Predaleko za čudo. Rossi je nakon više od polovice utrke bio 13 sekundi iza trećeplasiranog Pedrose. Talijan na kraju nije uspio doći ni blizu vodećem trojcu.

"Ovaj naslov je za Španjolsku!"

Bio sam pod velikim pritiskom. Stražnja guma mi je bila rasturena. Pokušao sam se koncentrirati i biti što brži. Molio sam se da završim utrku. Sad sam osvojio petu svjetsku titulu, rekao je novi svjetski prvak i dodao:

- Lako je to reći, ali nije baš lako doći do ovoga. Ponosan sam, ovaj naslov je za Španjolsku, rekao je Jorge Lorenzo.

Velika nagrada Valencije:

Konačan poredak:

Utrka, UŽIVO:

Najčitaniji članci