Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Vezana sam za Igorov dres, ali sad ga dajem za naše Palčiće...'

'Vezana sam za Igorov dres, ali sad ga dajem za naše Palčiće...'
1

Na grupi se može pronaći dres sa zadnje utakmice Roberta Prosinečkog u dresu Dinama. Doduše, radilo se o utakmici humanitarnog karaktera, a brzo nakon tog Prosinečki je otišao u Dragovoljac kod Stjepana Spajića

VIDEO

Po tko zna koji put Hrvati su u nevolji pokazali zajedništvo. Ni korona, ni potresi... Ništa nas ne može zaustaviti, samo ojačati. Zorno su to pokazali Dinamovi navijači, ali i običan puk u akciji "Vratimo Palčiće u Petrovu".

Pod tim nazivom otvorena je Facebook grupa kako bi se pomoglo obnovi bolnice u Petrovoj koja je stradala u razornom potresu koji je oštetio "pola" centra Zagreba. Zarezale su se u našim mislima slike rodilja koje su panično s bebama pokušavale otići na sigurno. Dio ljudi izmješten je u druge bolnice, dio je pušten kućama...

Malo 'd' i veliko srce: Vratimo skupa palčiće u Petrovu bolnicu
Malo 'd' i veliko srce: Vratimo skupa palčiće u Petrovu bolnicu

U grupi "Vratimo Palčiće u Petrovu" zaista se moglo naći za svakoga po nešto. Od igle do lokomotive, ili, možda je bolje reći, do kvake. Na aukciji su bile Dinamove kvake iz vremena Croatije koje su morale biti uklonjene iz dobro poznatih razloga, zatim ulaznica s legendarne utakmice Dinama i Partizana, koja je završila 5-0, dres Roberta Kovača s potpisom... 

Akciji prikupljanja novčane pomoći priključila se i Marija Cvitanović, majka proslavljenog nogometaša Igora Cvitanovića.

- Stavljam na aukciju dres mog sina Igora Cvitanovića. Postoji samo jedan primjerak ovog dresa. To je poklon BBB-a za 500 nastupa u Dinamovom dresu. I na tome im velika hvala. Emotivno sam dugo godina vezana za taj dres, a sada ga od srca dajem za pomoć malim Palčićima. Početna cijena je 300 kuna, a aukcija traje do 02.05. - napisala je mama Cvitanović, a dres je dostigao cijenu od gotovo četiri tisuće kuna.

Pažnju ovih dana na akciji privlači dres Kamerunca Mathiasa Chage koji je godinama oduševljavao navijače "modrih". Jedan vjerni navijač Dinama osobno ga je dobio od nekadašnjeg zadnjeg veznog Dinama i postavio je početnu cijenu od 400 kuna, a sad se za dres nudi dvostruko, čak i trostruko više od tog iznosa.

Na grupi se može pronaći dres sa zadnje utakmice Roberta Prosinečkog u dresu Dinama. Doduše, radilo se o utakmici humanitarnog karaktera, a brzo nakon tog Prosinečki je otišao u Hrvatski dragovoljac kod Stjepana Spajića. Tamo trenirao neko vrijeme, odigrao samo četiri utakmice pa dobio ponudu belgijskog Standarda i zaputio se u novu avanturu. Početna cijena za dres Žutog iznosi 500 kuna.

Za taj dres licitira i bivši "modri" Antonio Franja koji je i sam stavio nekoliko zanimljivih "suvenira" iz karijere. Svakako je najzanimljivija majica s potpisom Zinedinea Zidanea.

- Teška srca, ali budući da je za naše Palčiće, ide na aukciju. Dres dobiven osobno od sestre Luke Modrića - napisao je jedan Dinamov navijač i obožavatelj kapetana hrvatske nogometne reprezentacije te na aukciju stavio Modrićev dres iz Tottenhama. Aukcija traje do 27. travnja do 20 sati, a dres je već dosegao cijenu od gotovo dvije tisuće kuna.

Akciji su se priključili i neki sportaši pa je tako na aukciju svoj dres iz češke Sparte postavio poznati hrvatski malonogometaš Kristijan Grbeša (30).

Nisu se javljali samo dinamovci. Moglo se na grupi pronaći i drugih dresova, Imotskog, Šibenika, Mikija Rapajića iz Perugije... Osim dresova, bilo je tu i drugih stvari poput ulaznice s legendarne prijateljske utakmice Hrvatske i SAD-a 1990., a na aukciji se našao čak i šal Hrvatskog dragovoljca koji je nosio pokojni Stjepan Spajić

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani