Obavijesti

Sport

Komentari 0

Malo 'd' i veliko srce: Vratimo skupa palčiće u Petrovu bolnicu

Malo 'd' i veliko srce: Vratimo skupa palčiće u Petrovu bolnicu
8

Početna cijena Kovačićeva dresa je 400 kuna, na aukciji je i ulaznica s legendarne utakmice Dinamo - Budućnost pred 50.000 gledatelja, zatim ulaznica s oproštajne utakmice Luke Modrića u Maksimiru...

VIDEO

Kad su djeca u pitanju, nikada se nismo plašili prepreka. Snaga naših malih heroja izvlači iz ljudi najbolje. Tako je i akcija "Vratimo Palčiće u Petrovu", koju su pokrenuli Dinamovi navijači, izazvala angažman sportaša, navijača da se odreknu malih, emotivnih stvari za koje su bili vezani. 

Tako se nudi ulaznica s legendarne utakmice Dinamo - Budućnost 1982. godine, na kojoj je Dinamo pred 50.000 proslavio naslov prvaka, nakon 24 godine. Tri kola prije kraja prvenstva, baš na današnji dan, Dinamo je izgubio u Nišu, no kako je Crvena zvezda izgubila u Osijeku, Dinamo je matematički osigurao naslov. Posljednje kolo u Maksimiru dolazila je Budućnost, ulaznica je vrijedila kao suho zlato, bio je to najvredniji papirić u tom trenutku. 

Bila je to nezaboravna sezona na početku koje su Cico Kranjčar i Ismet Hadžić morali u vojsku, pa su se vratili tek na proljeće i odveli Dinamo do naslova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Utakmica je bila u 16 sati,  a već dva sata prije početka stadion je bio pun, ni igla nije mogla stati. Svi su htjeli vidjeti proslavu Dinamova naslova na koje su generacije čekale 24 godine. U akciji "Vratimo Palčiće u Petrovu" na aukciji je ulaznica s te utakmice, kao i plan koji se darivao uz ulaznicu s himnom "Nebo se plavi"... Početna cijena je 100 kuna.

Također, na aukciji je i ulaznica s oproštajne utakmice Luke Modrića u Maksimiru, odigrana 10. svibnja 2008., kada je u Maksimiru gostovala Rijeka, a Dinamo pobijedio 6-1. Na klupi je bio Zvonimir Soldo, a Luka je dirigirao 'modrim' orkestrom protiv svog budućeg srebrnog izbornika sa Svjetskog prvenstva u Rusiji. Da, na klupi Rijeke tada je bio Zlatko Dalić, na klupi Dinama brončani sa Svjetskog prvenstva iz 1998. Zvonimir Soldo. 

Luka je nakon utakmice otrčao počasni krug te se vrlo emotivno uz velike ovacije oprostio od sjeverne tribine i Dinamovih navijača.

Da ne bi bile samo ulaznice pobrinuo se Mateo Kovačić, koji je, zajedno sa suprugom Izabelom, ponudio svoj dres iz Chelseaja, čija je početna cijena 400 kuna. Najbolji ponuđač uplaćuje na račun akcije "Vratimo Palčiće u Petrovu", a potom dobiva dres. Inače, inicijator je Ivana Prga, mama jednog malog palčića Tome, koji je rođen 22. ožujka, četiri sata prije potresa. 

- Danas naš Toma ima mjesec dana i još je u Petrovoj. Dugo mi je trebalo da pogledam snimke Dinamovih navijača koji pomažu odvesti Tomu i druge borce u Dubravu. Kada sam napokon pogledala snimku, plakala sam danima. Hvala Vam od srca na ljudskosti, hrabrosti, volji i želji da taj dan pomognete onima kojima je pomoć bila najpotrebnija i što pomažete palčićima Petrove - rekla je Ivana Prga, mama malog palčića Tome.

Na aukciji su i Dinamove kvake iz vremena Croatije, ulaznica s legendarne utakmice Dinama i Partizana, koja je završila 5-0, dres Roberta Kovača s potpisom... Pokažite veliko srce, kao što ste nebrojeno puta kad su najmlađi u pitanju i vratimo zajedno "Palčiće u Petrovu".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu