Obavijesti

Sport

Komentari 50

Vida smiren: Dogodi se takav dan. Treba biti velik i u porazu

Vida smiren: Dogodi se takav dan. Treba biti velik i u porazu
1

Jesmo li bili zadovoljni remijem? Normalno da smo htjeli sva tri boda, ali domaćin je bio bolji i agresivniji u duelima pa nismo uspjeli razviti našu poznatu pas-igru, rekao je Domagoj Vida

VIDEO

Nismo loše krenuli, ali postali smo nervozni kad smo vidjeli da ne pronalazimo način da stvorimo šansu. Na kraju smo se pogubili, nedozvoljivo je da sam čovjek ostane na pet metara, to je neoprostivo. Zakomplicirali smo si život, ali ostaje nam pokazati da zaslužujemo mjesto na SP-u, poručio je Milan Badelj nakon poraza Hrvatske kod Islanda u kvalifikacijama za SP.

- Islanđani su držali visoki presing, a na trenutke stajali iza u gustom bloku. Očekivali smo takvu utakmicu, ali danas su se bolje snašli u uvjetima koji više odgovaraju njima - rekao je veznjak Fiorentine pa se osvrnuo na glavni problem "vatrenih" u Reykjavíku:

- Zašto nismo više napadali? Imali smo u glavi da, otvorimo li se više, oni imaju šansu da nam preko kontre zabiju gol. Sada ispada da smo trebali više napadati...

- Izbornik nam je na poluvremenu rekao da budemo strpljivi, ali ne u smislu da se ne krećemo. Bili smo previše statični, trebali smo stvarati situacije na boku dva protiv jedan, ali nije išlo.

Badelj ostaje optimist za završnicu kvalifikacija u kojoj nas čekaju domaća utakmica protiv Kosova, gostovanje u Turskoj, Finska kod kuće pa put u Ukrajinu.

- Ispred nas su četiri utakmice, moramo ići jednu po jednu, klasične floskule. Poruka navijačima? Vjerujte u nas i mi ćemo, kao i svaki put dosad, pokazati karakter i odvesti Hrvatsku tamo gdje zaslužuje biti.

Razloge poraza pokušao je objasniti i Domagoj Vida.

- Danas smo odigrali najlošiju utakmicu u ovim kvalifikacijama. Jednostavno ništa nismo napravili prema naprijed, a na kraju smo dobili gol u 90. minuti. Ali treba dići glavu gore, i dalje smo prvi u skupini i imamo sve u svojim rukama. Vjerujemo da možemo ići u Rusiju i to ćemo napraviti - kazao je u kamere HRT-a.

- Jesmo li bili zadovoljni remijem? Normalno da smo htjeli sva tri boda, ali domaćin je bio bolji i agresivniji u duelima pa nismo uspjeli razviti našu poznatu pas-igru. Čestitam Islanđanima - rekao je stoper kijevskog Dinama i dodao:

- Imali smo puno dodavanja između zadnje linije i veznih igrača, a prema naprijed nije išlo. Bili smo statični, nismo se dovoljno kretali, lopta nije išla brzo. Jednostavno, dogodi se takav dan, trebamo ići dalje. Borili smo se u tim prekidima, sve je bilo dobro do onoga u zadnjoj minuti. Skupo nas je koštao.

I dalje smo vodeći u skupini, no stvari su se bitno zakomplicirale prije jesenskog raspleta u borbi za Rusiju.

- Idemo sada odmoriti malo glave nakon obveza u klubovima, opustiti se i napuniti baterije pa se pripremiti za nove utakmice. Hvala navijačima koji su nas pratili, žao nam je što smo izgubili. Treba biti velik i u porazu, bit ćemo bolji - zaključio je Vida.

- Nije bio u pitanju umor, nego pristup. Znali smo da će oni igrati na duge lopte i da moramo biti spremni, a mi to nismo bili. Još je sve na nama, prvi smo i moramo dići glave gore. Moramo što prije zaboraviti ovu utakmicu, dobro smo radili ovaj tjedan, ali ne znam što se dogodilo danas - kazao je Ivan Perišić.

- Izgleda da mi ne možemo drugačije nego sami sebi zakomplicirati stvari. Ima još utakmica do kraja. Sigurno ne možemo igrati ovako kao danas - izjavio je Mario Mandžukić i dodao:

- Mi pobjeđujemo kao ekipa, a tako i gubimo. Što mogu reći? Imali su više želje od nas da nešto naprave i ja mislim da je to presudilo. Nismo bili pravi.

Lovre Kalinić objasnio je kako je vidio pobjednički gol Hördura Magnússona u 90. minuti.

- Ostao je sam na pet metara, htio je šutirati prema dolje, ali pogodio je sebe u rame. Lopta je dobila efej i otišla gore.

Golman Hrvatske smatra da poraz Hrvatske nije najpravedniji ishod.

- A kakva će biti, sigurno nije bilo ugodno. Nismo odigrali utakmicu na razini prijašnjih. Oni danas nisu bili bolji protivnik, to je bilo podjednako, a sreća je ovaj put bila na njihovoj strani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja