Obavijesti

Sport

VIDEO Dječak s rijetkom bolešću upoznao idola Mandžu: Gledao sam kad si zabio gol Englezima

VIDEO Dječak s rijetkom bolešću upoznao idola Mandžu: Gledao sam kad si zabio gol Englezima
10

Vidio sam tatu da trenira pa sam i ja počeo voljeti nogomet, rekao je Nevio Krešić, jedini dječak u Hrvatskoj sa sindromom Majewski, koji je na dar od Marija Mandžukića dobio posebne kopačke

VIDEO

Nevio Krešić (12) rođen je kao palčić, imao je samo 1,1 kilogram i 35 centimetara, uspoređivali su ga s bočicom od pola litre. On je jedini dječak u Hrvatskoj sa sindromom Majewski, iznimno rijetkim tipom dvarfizma.

Prošlo ljeto ostvario je san i upoznao najdražeg nogometaša, Marija Mandžukića (37). HNS je ovu srijedu objavio video njihova susreta u kampanji "generacija 111" povodom 111 godina postojanja saveza.

- Ja sam Nevio, dolazim iz Dubrovnika. Vidio sam tatu da trenira pa sam počeo voljeti nogomet i trenirati - objasnio je Nevio legendarnom "vatrenom" koji ga je upitao koji mu je najdraži igrač na svijetu.

- Mandžukić - povikao je mali borac i iznenadio Marija.

- Navijao sam i gledao sve utakmice na SP-u u Rusiji. Bio sam budan kad si zabio gol Engleskoj. Cijelo vrijeme sam gledao - rekao je Nevio.

Kako to da imaš dobar odnos s navijačima, upitao je idola.

- Navijači su mi uvijek bili bitni, uvijek sam davao sve od sebe na utakmicama i treningu, oni to prepoznaju i vjerojatno sam zbog toga uvijek imao dobar odnos - rekao je.

Imao je Nevio još jedno pitanje za Mandžu, zašto je postao trener.

- Razmišljao sam o tome prije nego što sam odlučio prestati igrati nogomet, u par navrata sam pričao s izbornikom Dalićem i on me jednom pitao bih li se htio priključiti stožeru reprezentacije. Prihvatio sam to odmah da ne gubim vrijeme pa ćemo vidjeti kakav ću trener biti.

Susret s čovjekom koji je zabio najvažniji gol u povijesti "vatrenih" Neviju će vječno ostati u pamćenju. Dobio je i posebne kopačke sa svojim imenom i hrvatskom zastavom. Odmah ih je isprobao, gurnuo Mariju kroz noge, zabio i proslavio.

- Imaš sad najljepše kopačke, nema nitko takve - rekao je Mandžukić Neviju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše