Obavijesti

Sport

Komentari 20

VIDEO Emotivni Medvjedev se na presici okomio na publiku: 'Ukrali ste san jednom dječaku'

VIDEO Emotivni Medvjedev se na presici okomio na publiku: 'Ukrali ste san jednom dječaku'
4

Ako se dogodi da se organizira neki turnir na tvrdoj podlozi u Moskvi, prije Roland Garrosa ili Wimbledona, ići ću tamo čak i pod cijenu da propustim Grand Slamove, rekao je neutješni Medvjedev

VIDEO

Danil Medvjedev je u nedjeljnom finalu Australian Opena prosuo vodstvo 2-0 i tri vezane break lopte pri rezultatu 3-2 u trećem setu nakon čega je sve otišlo na stranu Rafaela Nadala koji je u Melbourneu osvojio drugu titulu i rekordni 21. Grand Slam.

Rus je kvalitetnije otvorio meč, prošetao se kroz prvi set, a osvojio je i drugi u kojem je Nadal zaigrao bitno bolje. U trećoj je dionici Rus imao tri vezane break lopte i sve je upućivalo na skori završetak meča. Nitko nije vjerovao u Rafu, osim njegovog kuta, njega samoga i naravno - navijača.

Australska publika obožava Nadala i nosila ga je od prvog do posljednjeg poena. S Medvjedevom je, s druge strane, ratovala. Ničim izazvana publika je pljeskala na dvostruke pogreške Rusa, dekoncentrirala ga između servisa, a uskoro im je i on odgovorio palcem prema dolje. I dodao ulje na vatru. Poslije toga više nije bilo povratka, Medvjedev je igrao u Davis Cup uvjetima, naravno u gostima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO Medvjedev se svađao s publikom i pokazao joj palac dolje pa rekao sucu: 'Idioti...'
VIDEO Medvjedev se svađao s publikom i pokazao joj palac dolje pa rekao sucu: 'Idioti...'

- Od sada ću igrati samo za sebe, moju obitelj, za ljude koji vjeruju u mene i naravno, za sve Ruse, jer sam osjetio mnogo podrške ovdje. Ovako ću vam to priopćiti. Ako se dogodi da se organizira neki turnir na tvrdoj podlozi u Moskvi, prije Roland Garrosa ili Wimbledona, ići ću tamo čak i pod cijenu da propustim Wimbledon ili Roland Garros, ili neki drugi veliki turnir. Ovaj dječak je prestao sanjati. Ovaj dječak će igrati samo za sebe. I to je to. To je moja priča - rekao je razočarani Medvedev pa nastavio:

Australian Open

- Dat ću vam jedan mali primjer. Prije nego što je Rafa servirao, čak i u petom setu, dogodilo bi se da netko uzvikne „Idemo, Danil!“. Ne bi me čudilo da je to bila samo jedna osoba. A tisuću ljudi bi odmah reagiralo sa „Psssssst! Pssst! Psssst!“. A kada se dobacivanje događalo prije mog servisa, takvo ušutkavanje se nije čulo. Znate, to je razočaravajuće. To je nepoštovanje. Ne-po-što-va-nje. Nisam siguran da ću poslije 30. godine igrati tenis - zaključio je Medvjedev.

Nadal: Prije mjesec i pol dana nisam znao hoću li uopće igrati; Danil: Žena je možda razbila TV
Nadal: Prije mjesec i pol dana nisam znao hoću li uopće igrati; Danil: Žena je možda razbila TV

I bio je u pravu. Ono što smo vidjeli od publike u finalu Australian Opena bilo je pravo razočaranje i nepoštovanje. Ipak, ako gledamo širu sliku, i Novaku Đokoviću su zviždali, dekoncentrirali, a on je svejedno u takvim uvjetima izlazio kao pobjednik. Jer ako nisi Rafael Nadal, Roger Federer ili domaći tenisač, igraš protiv protivnika, ali i tribina. 

Australian Open

Medvjedev je tako ostao bez drugog Grand Slam naslova i 'teniskog Olimpa' na kojem se ipak još neko vrijeme zadržati Đoković pa će Rusi ipak čekati još pričekati na novog prvog reketa svijeta nakon Jevgenija Kafeljnikova i Marata Safina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu