Obavijesti

Sport

Komentari 151

VIDEO F1 prvak provozao Rimca u Neveri: 'Skoro sam se us*ao!'

VIDEO F1 prvak provozao Rimca u Neveri: 'Skoro sam se us*ao!'

Bivši vozač Formule 1 Nico Rosberg nedavno se pohvalio kako je kupio Neveru, a onda ju je i testirao. S njim je u automobil sjeo i Mate Rimac

VIDEO

Početkom kolovoza legendarni vozač Formule 1 Nico Rosberg ponosno je objavio kako je postao vlasnik Rimac Nevere, a prije nekoliko dana mu je automobil i dostavljen u Monte Carlo, gdje i živi. No, prvo je trebalo testirati novog ljubimca, bivši F1 prvak to je napravio u okolici Zagreba gdje je i provozao Matu Rimca. 

Pokretanje videa...

Rimac Nevera VIDEO

Jedan od najboljih vozača u posljednjem desetljeću sjeo je spremno za volan i pokazao svoje sposobnosti. Sjesti za zvijer koja juri i preko 300 km/h, za Rosberga je mački kašalj. No, za Matu baš i nije. 

- Nico je prvi put provozao svoj novi automobil u Zagrebu i ja sam se skoro us*ao! - objavio je Mate Rimac na Facebooku.

Njih dvojica su postali veliki prijatelji, a Rimac je Rosberga oduševio odmah pri upoznavanju.

- Otkako sam prvi put upoznao Matu i shvatio genija koji stoji iza Nevere, znao sam da želim prvi automobil iz serije. Za mene ovaj automobil predstavlja apsolutno sve što bih mogao poželjeti. Prikazuje najbolje od inovativne tehnologije, unoseći je u automobil dizajniran doslovce od nule da bude, ne samo nevjerojatno brz, ili najbrži, već i stvarno izvrstan za vožnju. Jedva čekam da vidim što može - rekao je Nico Rosberg.

Prikazujući širok raspon opcija dostupnih kupcima, automobil #000, koji će Bugatti Rimac kompanija zadržati, završen je u Callisto zelenoj boji s alcantara interijerom u boji pijeska. Za automobil br. 001, Nico je odabrao puno agresivniju specifikaciju opisanu kada je prvi put dizajnirao svoj automobil kao Batmobil spec.

Sa Stellar crnom bojom, poliranim Vertex kotačima i crnim kočionim čeljustima, ova specifikacija pokazuje potpuno drugačiju osobnost Nevere. Unutrašnjost je potpuno presvučena crnom alcantarom, sa suptilnim potpisom "Nico Rosberg" na pločici naslona za ruke koja označava automobil 001/150. Prvi primjerak Nevere u vlasništvu kupaca nalazit će se u Kneževini Monako, Rosbergovom domu, stoji u službenom priopćenju Rimac automobila.

Nico Rosberg bio je dio putovanja Rimca otkad je prvi put osobno vidio C_Two, koji je kasnije razvojem i testiranjem postao Nevera, prije nekoliko godina. Vjerovao je u Matinu viziju Nevere kao hiperautomobila nove generacije, te je postao jedan od prvih kupaca.

Nakon 11-godišnje karijere u Formuli 1 u kojoj je 2016. godine proglašen svjetskim prvakom, Nico je započeo karijeru poduzetnika za održivost i investitora u zelene tehnologije. Uložio je u više od dvadeset startupa iz područja mobilnosti, kao i u prvenstvo Extreme E. Osnovao je Greentech Festival 2019. godine, globalnu platformu za održive inovacije. Od 2021. događaj se održava u New Yorku i Londonu, kao i u gradu u kojem je prvi put osnovan – Berlinu.

- Kada smo tek počeli razvijati Neveru, imali smo namjeru napraviti automobil koji će impresionirati čak i najbolje vozače na svijetu. Nico je bio na tom popisu i drago nam je da je jedan od prvih vlasnika Nevere netko tko je ovladao najfokusiranijim i najmodernijim moto sportom na svijetu. Svi jedva čekamo pratiti njegovu Neveru; nadamo se da će uživati u čestom korištenju kao i u svojim drugim automobilima, to je upravo ono na što potičemo vlasnike Nevera. I ako itko može testirati granice onoga što smo izgradili, to je on. Ponosni smo što Nicu možemo nazvati prijateljem i članom brzo rastuće obitelji vlasnika Rimac Nevere - rekao je Mate Rimac, izvršni direktor Rimac Grupe.

POGLEDAJTE NOVU NAVIJAČKU PJESMU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 151
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani