Obavijesti

Sport

Komentari 48

VIDEO God-bye: Ibrahimović se u suzama oprostio od nogometa

VIDEO God-bye: Ibrahimović se u suzama oprostio od nogometa

Legendarni švedski nogometaš neće više igrati. Prelomio je nakon što mu Milan nije htio ponuditi novi ugovor. Ove je sezone odigrao samo pet utakmica, od kojih jednu i za reprezentaciju

VIDEO

Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, PSG, Manchester United, LA Galaxy i u dva navrata Milan. Zlatan Ibrahimović (41) svoje je odigrao. Veliki švedski nogometaš bošnjačko-hrvatskih korijena objavio je nakon nedjeljne utakmice Milana protiv Spezije da odlazi u mirovinu.

Na neki način, tamo ga je potjerao Milan jer je dan uoči utakmice objavio kako mu neće ponuditi novi ugovor. No on je to vjerojatno mogao očekivati.

"God-bye", poručili su navijači u koreografiji na San Siru, a nakon utakmice se od njih oprostio sam Ibra i nije mogao zaustaviti suze.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Toliko uspomena i emocija na ovom stadionu. Prvi put kad sam stigao dao si mi sreću, drugi put dao si mi ljubav. Želim zahvaliti svojoj obitelji i onima koji su mi bliski na strpljenju. Želim zahvaliti svojoj drugoj obitelji. Igračima, treneru i njegovom stožeru na odgovornosti koju su mi dali. Želim zahvaliti direktorima na prilici koju su mi dali - govorio je Ibra i nastavio:

- Na kraju, ali ne i najmanje važno, od srca želim zahvaliti vama, navijači. Dočekali ste me raširenih ruku i bit ću milanist cijeli život. Došlo je vrijeme da se oprostimo od nogometa, ali ne od vas. Preteško je, previše je emocija. Vidimo se ako budete imao sreće. Forza Milan i zbogom.

Ibrahimović je ove sezone prožete ozljedama sakupio tek 144 minute na terenu u četiri nastupa, ali je postao i najstariji strijelac u povijesti Serie A iskoristivši kazneni udarac protiv Udinesea u ožujku.

- I dalje sam bog, i dalje sam broj 1, sada sam se vratio i glazba se mijenja. Imam toliku želju, toliko toga želim napraviti, što sam izgubio u ovih sedam-osam mjeseci - govorio je u veljači, no nakon toga je tijelo ipak reklo: dosta je.

Postao je najstariji igrač koji je nastupio u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Utakmica protiv Belgije, pokazalo se, bila mu je i posljednja.

Ibrahimović se u Milan vratio početkom 2020. godine te je prošle sezone s momčadi osvojio naslov prvaka Italije, prvi nakon 2011. godine kada je Šveđanin također bio u sastavu. Ibrahimović je dres "crno-crvenih" nosio i od 2010. do 2012. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao