Obavijesti

Sport

Komentari 32

VIDEO Kakav majstor! Sjajni Gvardiol asistirao s centra

VIDEO Kakav majstor! Sjajni Gvardiol asistirao s centra

Leipzig je u 11. kolu Bundeslige na svome terenu pobijedio Borussiju Dortmund (2-1), a veliki obol u pobjedi dao je Joško Gvardiol koji je asistirao za prvi gol

VIDEO

Da je izvanserijski talent, Joško Gvardiol pokazao je još u Dinamu gdje je sa svega 18 godina postao nezamjenjiv. Taktički i tehnički potkovan, a zreo kao da već godinama igra u vrhunskom nogometu.

Pokretanje videa...

Hrvatska - Slovačka 2-2 01:18

Ubrzo su se u Maksimirsku 128 sjatile brojne ponude europskih klubova koji su htjeli ugrabiti Dinamovo obiteljsko blago, a u konačnici je tu sreću imao Leipzig koji ga je doveo za 19 milijuna eura.

Iako mu je 19 godina i Bundesliga je za nekoliko stepenica više od HNL-a, fantastičnom Jošku to nije problem. Ustalio se u prvi sastav Leipziga, bilo na lijevom beku ili stoperu, on će svoj posao odraditi sjajno. Brz, neprelazan i čvrst u duelima, a sada je protiv Borussije Dortmund pokazao kakvu ljevicu ima. 

Bundesliga - Eintracht Frankfurt v RB Leipzig

Leipzig je pobijedio Borussiju Dortmund (2-1) u derbiju 11. kola Bundeslige, a poveo je u 29. minuti. Domaćini su kombinirali u posljednjoj liniji, lopta je došla do Joška Gvardiola koji je poveo loptu do centra, a onda je uslijedio 'modrićevski potez. Krajičkom oka vidio je kako se Nkunku šulja iza obrane Dortmunda pa ga je proigrao fantastičnom loptom u prostor.

Video pogledajte OVDJE

Jednim dodavanjem izbacio je pola momčadi Borussije, a Nkunku je mirno primio loptu, zaobišao Kobela i zabio za 1-0. Bila mu je to druga asistencija ove sezone u Bundesligi, a suigrača je poslužio prije mjesec dana u pobjedi nad Bochumom (3-0). Inače, ovo mu je 15. nastup u svim natjecanjima, nije zaigrao u tek dvije utakmice. I to pokazuje o kakvom potencijalu se radi. Ne samo to. Joško je pokazao kako nije budućnost Leipziga i Hrvatske, već sadašnjost. 

Zaista je nadrealno da jedan mladić od 19 godina tako imponira mirnoćom i sigurnošću. Naravno, prošao je i on žute minute koje su sastavni dio odrastanja svakog nogometaša, no nije mu dugo trebalo da se adaptira na Bundesligu.

Champions League - Group A - RB Leipzig v Club Brugge

Borussia je izjednačila u 52. minuti golom Reusa, a pobjedu Leipzigu u derbiju donio je Poulsen koji je u 68. minuti zabio za 2-1 na asistenciju Nkunkua.

Gvardiol je na terenu proveo svih 90 minuta i pun samopouzdanja dolazi na reprezentativno okupljanje koje je na rasporedu u ponedjeljak. Hrvatsku 11. studenog očekuje utakmica protiv Malte, a tri dana kasnije u Splitu sudbonosni susret s Rusijom. Pobjeda nas vodi na SP u Katar, a Joško je pokazao da će biti velika konkurencija Dejanu Lovrenu i Domagoju Vidi za prvih 11. 

Marin Pongračić je odradio prvo poluvrijeme za Borussiju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade