Obavijesti

Sport

Komentari 33

Video koji oduzima dah: 'Želim pobijediti i vratiti svoj život...'

Video koji oduzima dah: 'Želim pobijediti i vratiti svoj život...'
1

Jon Jones najmlađi je UFC-ev prvak ikada. Nikad nije izgubio borbu, nikad ga nitko nije pobijedio, a opet je Daniel Cormier jedini čovjek koji ga je porazio. Kako je to uopće moguće?

VIDEO

Prošla je godina dana od suspenzije po mnogima najboljeg PFP borca u povijesti UFC-a. Jon Bones Jones (29) vraća se u oktagon 29. srpnja na UFC-u 214 u Anaheimu u dugo, dugo iščekivanoj borbi protiv svojeg najvećeg rivala, 'dobrog dečka' Daniela Cormiera (38).

UFC je danas objavio sjajan video najave. Ovo je možda najbolji najavni video otkad je UFC-a. Uz bok mu može stati jedino onaj za UFC 205 kada je Conor McGregor postao prvi borac u UFC-u s dva pojasa u dvije različite kategorije odjednom.

Jon Jones najmlađi je UFC-ev prvak ikada. Pojas je uzeo Shogunu Rui s 23 godine, a Brazilac je tada dobio, pa, vjerojatno i najteže batine u karijeri. Nikad nije izgubio borbu, nikad ga nitko nije pobijedio, a opet je Daniel Cormier jedini čovjek koji ga je porazio (ne računajući glupost koju je Jones napravio protiv Hamilla). Kako je to uopće moguće?

Dovoljno je reći da je Jones porazio sam sebe glupostima koje je činio kroz karijeru. Izgubio je pojas zbog pada na doping testu, DC ga je pošteno uzeo protiv Rumble Johnsona u borbi za upražnjeni pojas.

Jones je činio stvari zbog kojih je mnogim navijačima pao u očima. Dva puta je bio pozitivan na doping testu, konzumirao je narkotike, a kao da to nije bilo dovoljno udario je trudnicu automobilom i pobjegao s mjesta nesreće. Dobio je titulu 'zločestog dečka', a Dani Whiteu pravio noćne more.

Teško je opisati ljubav i 'mržnju' koju dijele Cormier i Jones. Ta njihova prepucavanja, DC-ev stav u kojem je on dobar dečko koji voli svoju obitelj i nikad nije napravio nikakvu glupost, dok je Jones s druge strane onaj lošiji, koji ne živi sportskim životom i stalno upada u probleme. Jones je jedini čovjek koji je pobijedio Cormiera stoga cijela situacija ima dodatnu težinu. Vječita borba dobra i zla poluteške kategorije UFC-a konačno će završiti.

Koja strana će pobijediti, ona 'mračna' ili ona 'svijetla'? Može li Jones vratiti pojas poluteške u svoje ruke ili će se Cormier revanširati i dokazati da je istinski šampion kategorije do 93 kilograma? Nova stranica UFC povijesti ispisat će se za točno 20 dana...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve