Obavijesti

Sport

Komentari 9

Video: Nema straha, Mirko na Silvestrovo gotovo nepobjediv

Video: Nema straha, Mirko na Silvestrovo gotovo nepobjediv
1

Cro Cop će ponovno u ring na Staru godinu protiv Tsuyoshija Kosake (47). U ime jubilarne 10. borbe na Silvestrovo u Japanu donosimo kratki pregled svih dosadašnjih Mirkovih borbi na datum 31.12.

VIDEO

Točno 16 godina, četiri mjeseca i 12 dana prošlo je kako je Mirko Filipović borbu na nogama zamijenio onom mješovitom. Te 2001. godine stao je u ring pod okriljem MMA-a na nezaboravnom memorijalnom turniru u čast jednog od najvećih kickboksača Andyja Huga i zauvijek promijenio ovaj sport uz još neka velika imena tijekom nadolazećeg desetljeća.

Mirko je pred pragom 27. godine u Saitama Super Areni debitirao protiv japanskog velikana Kazuyukija Fujite na istom memorijalnom eventu na kojem je Jerome Le Banner nokautirao Marca de Wita, a Nicholas Pettas kao jedini nejapanac u glavnom dijelu programa podigao trofej protiv legendarnog Musashija.

Mirko je od tog trenutka počeo graditi status ikone u Japanu, državi u koju se uvijek vraćao s osmijehom. S vremenom je, kasnije i po tradiciji, unaprijed 'bukirao' datum 31.12. Datum koji je u Japanu postao 'njegov', a PRIDE tradicionalno na Staru godinu održavao svoje novogodišnje turnire.

Cro Copov život: Sve počelo u šupi koja je bila napola svinjac
Cro Copov život: Sve počelo u šupi koja je bila napola svinjac

Čak devet borbi u karijeri Mirko je odradio na Staru godinu, sve u Japanu. Od njih 9 samo je jednu izgubio i to od Marka Hunta u borbi u kojoj je tvrdi Novozelanđanin dobio par nevjerojatnih high-kickova u glavu, ali je još nevjerojatnije svaki put ostao stajati i na kraju slavio podijeljenom odlukom sudaca. Bila je to borba u koju je Mirko izašao s posebnim tenisicama koje uglavnom nije nosio.

Cro Cop će danas ponovno u ring na Staru godinu, a protivnik će biti prvi čovjek koji je pobijedio Fjodora Jemjeljanenka Tsuyoshi Kosaka (47). U ime jubilarne 10. borbe na Silvestrovo u Japanu donosimo kratki pregled svih dosadašnjih Mirkovih borbi na datum 31.12.

Yuji Nagata 31.12.2001 (TKO)

Kazuyuki Fujita 31.12.2002. (Jednoglasna sudačka odluka)

Kevin Randleman 31.12.2004 (Predaja, gušenje)

Mark Hunt 31.12.2005 (Cro Cop izgubio podijeljenom sudačkom odlukom)

Hong Man Choi 31.12.2008. (TKO)

Shinichi Suzukawa 31.12.2012. (Predaja, armbar)

*video borbe od 8:15 pa nadalje

Satoshi Ishii 31.12.2014. (TKO)

Baruto Kaito 31.12.2016. (TKO)

Amir Aliakbari 31.12.2016. (KO)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti