Obavijesti

Sport

Komentari 0

VIDEO Monaco u fantastičnom i ludom derbiju srušio Marseille, PSG kiksao protiv fenjeraša

VIDEO Monaco u fantastičnom i ludom derbiju srušio Marseille, PSG kiksao protiv fenjeraša

Parižani su imali 67 posto posjeda lopte, uputili su 21 udarac, pri čemu 10 u okvir gola, imali su i devet kornera, ali je Clermont na krilima sjajnog senegalskog vratara Moryja Diawa iščupao remi

VIDEO

U derbiju sedmog kola francuske Ligue 1 Monaco je pobijedio Marseille 3-2 preuzevši vrh ljestvice Le Championnata, ali i produbivši krizu OM-a koji je već pet susret bez slavlja.

Monaco je gubio 0-1 i 1-2, no oba puta se vratio, a potom u drugom poluvremenu stigao do pobjede i prvog mjesta na ljestvici Le Championnata. Momčad iz Kneževine do trijumfa je vukao sjajni 21-godišnji Maghnes Akliouche koji je postigao dva gola i upisao asistenciju.

Golom Ilmana Ndiayea u 31. sekundi igre započela je "luda" utakmica. OM je dva puta vodio, ali Monaco se svaki put brzo vratio.

Pierre-Emerick Aubameyang je asistirao, a senegalski reprezentativac postigao svoj prvijenac u dresu Marseillea. Bio je to najbrži gol za OM od rujna 2014. godine kada je Andre-Pierre Gignac protiv Eviana zatresao mrežu nakon 20 sekundi susreta.

No, radost gostiju kratko je trajala. Već u osmoj minuti Maghnes Akliouche je izjednačio. Marseille je u 18. minuti stigao do nove prednosti, ovoga puta strijelac je bio Samuel Gigot. Međutim, momčad iz Kneževine još jednom se brzo vratila. Pet minuta kasnije izjednačio je Folarin Balogun. U 25. minuti Monaco je mogao i do vodstva, pucao je Maghnes Akliouche, ali je Pau Lopez sjajno reagirao.

Sjajnu predstavu mladi 21-godišnji Akliouche okrunio je u 52. minuti drugim golom na utakmici. Do kraja susreta bilo je nekoliko prilika na obje strane, ali ne i golova.

Pa je tako talijanski strateg i legenda Milana Gennaro Gattuso na klupi Marseillea debitirao porazom.

>> VIDEO SAŽETKA OVDJE

U ranije odigranom susretu "fenjeraš" Clermont je na svom Gabriel Montpied stadionu odigrao 0-0 protiv prvaka Paris St Germaina.

Clermont je u prvih šest kola osvojio samo jedan bod i čvrsto držao začelje ljestvice. Međutim, aktualni francuski prvak nije uspio probiti obranu domaćina.

Parižani su imali 67 posto posjeda lopte, uputili su 21 udarac, pri čemu 10 u okvir gola, imali su i devet kornera, ali je Clermont na krilima sjajnog senegalskog vratara Moryja Diawa iščupao remi.

Diaw je na koncu sakupio čak 10 obrana i bio najbolji igrač utakmice.

>> VIDEO SAŽETKA OVDJE

Monaco vodi na ljestvici sa 14 bodova, Brest ima 13, a PSG je trenutačno treći sa 12 bodova. Marseille je osmi s devet bodova.

Clermont je sada 17. s dva boda, koliko ima i Lyon koji je potonuo na dno, no momčad u kojoj igraju Dejan Lovren i Duje Ćaleta-Car ima i susret manje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika