Sport

Komentari 19

VIDEO Nestvarna Livakovićeva obrana! Spasio 'modre' u finišu

VIDEO Nestvarna Livakovićeva obrana! Spasio 'modre' u finišu

Harry Kane vjerojatno je već vidio loptu u golu, igrala se 116. minuta, Tottenhamu je jedan gol značio Dinamovu eliminaciju, ali Livi je još jednom pokazao zašto je najbolji hrvatski golman

Mnogi Dinamovi navijači najradije bi nakon izbacivanja Tottenhama podigli spomenik Mislavu Oršiću koji je drugim europskim hat-trickom, nakon onoga u Atalanti, izbacio Tottenham iz Europske lige.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo slavi ulazak u četvrtfinale Europske lige

Ali naravno da nije samo on junak veličanstvene predstave hrvatskog prvaka. Cijela momčad odigrala je za desetku, a što tek reći za Dominika Livakovića (26), koji je skinuo tri čiste šanse momčadi koja vrijedi preko 700 milijuna eura.

Ona iz 116. minute, kad je Dinamo već imao 3-0 i četvrtfinale u džepu, posebno je vrijedna. Prošao je po lijevoj strani Steven Bergwijn, Luka Ivanušec i Rasmus Lauritsen sudarili su se i lopta je prošla pokraj njih pa je Bergwijn uspio dati povratnu loptu do  Carlosa Viníciusa, koji je promašio okvir.

Pratio je sve Harry Kane koji se nalazio na petercu i pucao silovito po sredini, ali Livaković se nije predao i bacio se za tom loptom i očistio je s gol-crte! Parada vrijedna četvrtfinala Europske lige.

Livi je još jednom pokazao da je najbolji hrvatski golman i zasluženo nosi "jedinicu" reprezentacije, a Dinamovi navijači mogli su odahnuti. Nije se ponovio Šahtar, nije se ponovilo nesretno ispadanje iz Europe, veliki Tottenham i José Mourinho idu kući plačući.

Fantastičnu obranu Livakovića iz 116. minute možete pogledati OVDJE.

I nije mu to prvi put u Europi. Na istom je maksimirskom golu spašavao "modre" u grupnoj fazi protiv moskovskog CSKA. Tad je dvaput u istoj akciji skidao pokušaje Rusa...

Najčitaniji članci