Obavijesti

Sport

Komentari 12

VIDEO Ovacije Kukoču u hramu Bullsa, zvijezde pričale hrvatski

VIDEO Ovacije Kukoču u hramu Bullsa, zvijezde pričale hrvatski

Toni Kukoč je noćas u legendarnom United Centru u Chicagu prisustvovao svečanosti u svoju čast. Pa je ceremonija pod nazivom "Toni Kukoč Night" održana uoči susreta Bullsa i Utah Jazza

VIDEO

Na jednoj od najsvečanijih večeri u životu ušao je u Kuću slavnih. Kad ga je voditelj prozvao riječima "Za konobara je čekanje završilo", cijela je dvorana ustala i zapljeskala, a Michael Jordan, koji ga je uveo, mu je zapljeskao, čvrsto stisnuo ruku i zagrlio ga.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Toni Kukoč ulazi u NBA kuću slavnih 01:18

Toni Kukoč (52), legendarni splitski košarkaš, trostruki osvajač NBA prstena i trostruki osvajač Eurolige, izabran je u elitno društvo Naismith Memorial Kuće slavnih u Springfieldu. I od toga trenutka pa nadalje, svi s 'crvenim srcem' Chicago Bullsa žive Kukočevu košarkašku ostavštinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Noćas je u legendarnom United Centru u Chicagu prisustvovao svečanosti u svoju čast, koju su mu pripremili njegovi Bullsi. Pa je ceremonija pod nazivom "Toni Kukoč Night" održana prije utakmice s Utah Jazzom.

NBA: The Naismith Memorial Basketball Hall of Fame-Enshrinement

Od početka sezone Bullsi u dvorani malo-malo odaju počast Kukoču za vrijeme utakmica pa se njegov lik s ekrana United Centra često vidi u TV prijenosima. A večeras je cijela dvorana disala kao jedno.

- Dobra večer svima. Zahvalio bih Bullsima što su mi prije 30 i više godina pružili ovu šansu. Hvala mojoj obitelji na ljubavi i podršci, a mojim suigračima i trenerima hvala što sam postao bolji igrač. Puno sam od vas naučio - rekao je Kukoč pa nastavio:

- Najveće hvala ide vama, navijačima. Od prvog dana kad sam došao u ovaj grad, osjetio sam vašu ljubav i podršku. Split je moj rodni grad, ali Chicago je moj dom i moje srce. Hvala vam na svim divnim godinama, a sad nam svima želim dobru sezonu i pobjede. Naprijed, Bullsi!

Svečanost je bila od tolikog značaja da su Bullsi nasnimili pa na ekranu emitirali svoje košarkaše kako izgovaraju hrvatske riječi. Kukoč američke zvijezde uči hrvatski.

- "Košarkaški mađioničar" i "trofeji" - Bullsi su dobili zadatak za izgovoriti, koji su neki apsolvirali uspješno, a neki i ne.

Bilo kako bilo, Bullsi su nakon dugo vremena konačno stvorili sjajan tim koji predvode zvijezde poput Zacha LaVinea, DeMara DeRozana, Lonza Balla, Nikole Vučevića i Alexa Carusa ili nadolazećih Cobyja Whitea, Patricka Williamsa, Aye Dosunmua...

U sezonu su krenuli s 4-0 pa tek u petoj utakmici doživjeli poraz od New York Knicksa da bi noćas pobijedili do tada neporažen Utah Jazz našeg Bojana Bogdanovića 107-99.

Iako je DeRozan briljirao s 32 poena, zvijezda večeri bio je splitski Pink Panther...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet