Obavijesti

Sport

Komentari 36

VIDEO Pogledajte bombetinu pod prečku kojom je pao Juve

VIDEO Pogledajte bombetinu pod prečku kojom je pao Juve

NOVI UDARAC Trideset i dvije godine Atalanta nije slavila kod Juventusa. Drugim riječima, 24 utakmice u nizu 'božica' iz Torina nije otišla s tri boda. No i tome je došao kraj

VIDEO

Čudesna Atalanta slavila je 0-1 na teškom gostovanju kod Juventusa u 14. kolu Serie A fenomenalnim golom Duvána Zapate.

POGLEDAJTE VIDEO: Pašalić ugostio male Kaštelane u Bergamu

Pokretanje videa...

Pašalić ugostio djecu iz Kaštela u Bergamu VIDEO

Teško je bilo prognozirati što ustvari očekivati od derbija subotnjeg rasporeda talijanskog prvenstva. Juventus je posljednje dvije utakmice uhvatio ritam te pobijedio Fiorentinu (1-0) i Lazio (0-2) bez primljenog gola, ali i teško nastradao na gostovanju kod Chelseaja u Londonu (4-0).

S druge strane, Atalanta je u susret ušla u nizu od sedam utakmica bez poraza u kojima je čak četiri puta igrala neriješeno. A budući da kod Juventusa nije slavila 32 godine i 24 utakmice zaredom...

Serie A - Juventus v Atalanta

Susret je krenuo u laganijem ritmu, vrlo oprezno s obje strane. Pa se na prvu priliku čekalo do 17. minute. Isporučio ju je Paulo Dybala, koji konačno dobiva sve veću minutažu. Prava je šteta što igrač takvog kalibra sjedi na klupi i ne igra ili muku muči s ozljedama pa zbog toga nije u udarnih 11 'stare dame'.

Izveo je fantastičan solo prodor pa s ruba šesnaesterca pucao u donji lijevi kut. Juan Musso na golu Atalante se odlično ispružio i spriječio pogodak.

Serie A - Juventus v Atalanta

Juventus je u tim trenucima neznatno više držao loptu u nogama, a onda je uslijedio šok. Igrala se 28. minuta kada smo svjedočili fantastičnom pogotku Duvána Zapate. Kolumbijski majstor se odlično snašao u šesnaestercu pa probio Szczesnog i zabio bombetinu pod prečku. Poljski golman bio je nemoćan...

VIDEO GOLA POGLEDAJTE OVDJE

Serie A - Juventus v Atalanta

Juventus je u nastavku pojačao i u potpunosti preuzeo inicijativu. U 60. minuti Freuler je ispratio McKennieja i pri izbijanju zapucao na vlastiti gol. Musso je odlično reagirao na golu i obranio 'udarac' vlastitog igrača poslije čega se Dybala majstorski izborio za udarac i silovito pucao malo iznad prečke.

Nakon te akcije Gian Piero Gasperini u igru je uveo Marija Pašalića, a samo pet minuta kasnije nova prijetnja 'stare dame'. Vjerojatno i najbolja šansa za Juve na utakmici do tada. Rabiot je fantastično gađao u donji desni kut iz blizine, a lopta je prohujala pored stative nakon obrane Mussa.

Serie A - Juventus v Atalanta

Hrvatski reprezentativac bio je junak u pobjedi prošloga kola protiv Spezije (5-2) kada je zabio dva gola i asistirao, a u 75. minuti našao se u dvojbenoj situaciji s Juanom Cuadradom. Obojica su trčala na loptu u kaznenom prostoru Juventusa, sapleli jedan drugog i pali. Gosti su tražili penal, domaći protestirali i tražili faul u napadu, a sudac Ayroldi dosudio je potonje.

Nakon te situacije utakmica je pala u pomalo letargičan ritam. Puno prekršaja, dosta valjanja Atalantinih igrača po terenu kako bi ukrali što više vremena, nekoliko izmjena... I za tren oka stigao je sam kraj.

U petoj minuti sudačke nadoknade Zapata je napravio prekršaj nad Bernardeschijem u opasnoj zoni, Dybala je preuzeo odgovornost i s kojih 17, 18 metara zatresao prečku. Prolomio se uzdah stadionom Juventus, ali priči je bio kraj.

Peti poraz Juventusa u sezoni, koji ostaje na osmom mjestu i osma pobjeda Atalante kojom je skočila na četvrto mjesto lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve