Sport

Komentari 133

Pogledajte golove i ludi finale derbija! Hajduk poklonio dva gola i umalo se vratio s 'kreča'

Pogledajte golove i ludi finale derbija! Hajduk poklonio dva gola i umalo se vratio s 'kreča'

Awaziem je izgubio loptu, Marin pucao iz drugog plana, Sentić obranio, a Ampem zakucao odbijanac. Hajduk se nije stigao oporaviti, a primio je još jedan. Livaja je mogao postati junak, zabio je jedan od dva penala

Više od tri utakmice Rijeka u HNL-u nije uspjela zabiti Hajduku, ali post je prekinut ove nedjelje u Jadranskom derbiju po vrlo hladnom vremenu i jakoj buri na Poljudu. A o njegovoj završnici i infarktnoj pobjedi gostiju 2-1 dugo će se pričati.

Hajduk je izgubio na svom terenu nakon 344 dana. Od Rijeke do Rijeke dobio je 13 utakmica i triput remizirao. Posljednji poraz kod kuće imao je 26. veljače prošle godine, tad je Rijeka slavila 3-1.

Riječani su većinu utakmice bili u defenzivi, ali jedan od izleta u protivnički šesnaesterac pretvorili su u gol u 64. minuti nakon dvostruke greške obrane bijelih. Prvo je Chidozie Awaziem krivo uputio loptu, a nije je izbacio ni Stefan Simić na 12-13 metara od gola.

Ona je došla kao naručena za Antonija Marina čiji udarac nogom brani Karlo Sentić. Ipak, obrana domaćih nije pratila odbijanac i Prince Awaziem dobio ju je kao na pladnju.

Ganac nije imao težak zadatak i zabio je tek drugi put ove sezone nakon što je pomogao u pobjedi na gostovanju kod Gorice u rujnu (2-0).

U jeku velike ofenzive Hajduka Rijeka je zabila drugi put sedam minuta prije kraja. Adrian Liber ubacio je s desne strane, a Matija Frigan na petercu lako oslobodio Dina Mikanovića i zakucao sedmi gol u sezoni. Pogodio je u sve tri utakmice u 2023.

Hajduk se u sudačkoj nadoknadi mogao potpuno vratiti u igru. Prvo je u 92. minuti sudac Ante Čulina pokazao na penal nakon pada Nikole Kalinića u šesnaestercu. Pogodio je penal Marko Livaja, a novi penal stigao je u 96. Izborio ga je sam Livaja nakon duela s Nikom Galešićem, reagirao je VAR, a Labrović je ovaj put pročitao kapetana Hajduka koji je pucao na istu stranu i ostalo je 1-2!

Golove Ampema, Frigana i Livaje, kao i promašeni penal pogledajte OVDJE.

Najčitaniji članci