Obavijesti

Sport

Komentari 29

Šego: Ja novi ministar obrane? Politika me ne zanima. Ha, ha

Šego: Ja novi ministar obrane? Politika me ne zanima. Ha, ha
1

Dali smo 200 posto od sebe! Imamo poseban odnos s izbornikom Linom. Nekad se ljuti on na nas, a nekada mi na njega. Isto je i kada igramo u Hrvatskoj ili kad smo u Münchenu, kaže Igor Karačić.

VIDEO

Bez dobre obrana i dobrih vratara nemate što tražiti u vrhu rukometa. Naši su golmani odlični. I Šego i Stevanović - rekao je Igor Karačić koji je prvi stao pred kamere nakon velike pobjede Hrvatske protiv Španjolske. 

Hrvatska zahvaljujući pobjedi s četiri boda ide u drugi krug natjecanja!

Bila je to fantastična utakmica naših "kauboja", a junak je bio na golu. Šego je sjajnim obranama uništio zaustavio Španjolce. Zaključao je svoj gol, a na ostalim je igračima bilo da trpaju lopte u mrežu Španjolaca

Ludnica hrvatskih rukometaša u svlačionici: ‘Najjači smo na svijetu’ Više na http://bit.ly/2Fywfni Reporteri: Dubravko Miličić i Ivan Radnić

Objavljuje 24sata u Četvrtak, 17. siječnja 2019.

- Shvatili smo ih ozbiljno, dali smo 200 posto od sebe. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti ovako igrati. Imamo poseban odnos s izbornikom. Nekad se ljuti on na nas, nekad mi na njega. To je bilo zbog mene, imao sam jedan ishitren udarac, ali idemo dalje - kaže Karačić.

- Atmosfera? Isto je igramo li u Hrvatskoj ili u Münchenu. Nadam se da će i u Kölnu biti slično. Za Brazil imamo snage. Izbornik je ravnomjerno podijelio minutažu, sačuvao je naše glavne adute. Bit će dosta trke, nemaju veliki roster igrača, ali oni to su tamo su agresivni i brzi.

Je li ovo igra za medalju?

- Ima još detalja koje treba popraviti. Ali raduje me da od prve do zadnje minute igramo odlično. Nadam se da navijači u Hrvatskoj uživaju i da će navijati za nas kako smo i mi svi navijali ljetos za Vatrene - završio je Karačić.

- Čestitam svim suigračima koji su dali sve od sebe. Koja borbenost i želja za pobjedom. Hvala navijačima, kao da smo igrali doma. Šego je bio fenomenalan, to je ključ pobjede. Ali mi možemo još i bolje. Imali smo par gluposti, par tehničkih grešaka, ali sve smo to ispravili zahvaljujući obranu - rekao je Domagoj Duvnjak.

- Brazil? Nezgodna ekipa, bit će to teška utakmica, ali s tom pobjedom smo na šest bodova - rekao je odlično raspoloženi Duvnjak.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Iceland v Croatia

- Bez svih pobjeda ne možemo ni računati na mjesto za polufinale. Morali smo danas pobijediti Španjolce. Bit će dalje teško, ali mi ćemo se pripremiti - komentirao je Zlatko Horvat.

Jedno je jasno - bez hobotnice na golu Marina Šege ne bi bilo ni ovakvih rezultata Hrvatske.

- Odlična utakmica, onakva kakvu smo priželjkivali. Dobro smo analizirali Španjolce, odigrali na visokoj razini obranu i to je bio prioritet. Srce naše obrane je savršeno funkcioniralo. Sve utakmice smo odigrali jako dobro - imamo obranu, napad, polukontru, držimo se plana i zasluženo smo pobijedili - rekao je junak Šego i nastavio:

- Laici uvijek gledaju koliko je tko zabio, koliko je tko obranio. Ali Musa je zasluženo dobio nagradu, kao lavovi su se borili i naravno da je i meni bilo onda lakše braniti.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Spain v Croatia

Šego je u jednom trenutku zaključao gol, Španjolci su se bojali uopće pucati prema njemu.

- Ozbiljno? - rekao je iznenađeni Šego pa nastavio:

- Igrali smo malo pliće, znali smo da nemaju igrače koji mogu zabiti s deset metara i to je bio ključ pobjede.

- Brazil? Mislim da je taj protivnik premija nakon nekoliko dana odmora. Nismo ih još analizirali, večeras ćemo malo proslaviti. Ne puno, onoliko koliko možemo. Polufinale? Bliže smo mu danas nego jučer. Atmosfera je bila top, hvala svima koji su došli, očekujemo isto i u Kölnu.

A onda je dobio zanimljivo pitanje - je li on novi ministar obrane?

- Ne, ne bavim se ja politikom. Nema šanse - kroz smijeh je rekao naš junak.

Sve nas je obuzelo rukometno ludilo, Svjetsko prvenstvo u punom je zamahu, a
ako želite što srčanije bodriti Duvnjaka i ekipu u njihovom putu do pobjede,
nabavite legendarnu 'Moja Croatia' majicu. Možete je nabaviti na Žutom kliku
po cijenama od 80 do 120 kuna. Požurite dok se nisu razgrabile


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet
VELIKA AVANTURA

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet

U SUBOTU IDE NA HRVATSKU Istražio sam svijet i sebe pa sam se vratio rukometu, kaže Kim Ekdal Du Rietz koji je u devet mjeseci prošao tridesetak država svih kontinenata

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom
U SUBOTU ZA PETO MJESTO

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom

Šveđane znamo, igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice prošle godine. Dobili su nas u Splitu, sad im se želimo revanširati. Moramo pronaći snage i pobijediti za kraj, rekao je Lino Červar
Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...
RUKOMETNI MISTER

Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...

Jakov Vranković nije tipičan rukometaš. Shvatio je da je dobro u životu imati i plan B. Zato je i uzeo knjige u ruke i završio Kineziološki fakultet, a stigao je i do natjecanja ljepote na kojemu je pobijedio