Obavijesti

Sport

Komentari 12

Drama u Austriji: Sainz iskakao iz gorućeg bolida, Leclerc slavio!

Drama u Austriji: Sainz iskakao iz gorućeg bolida, Leclerc slavio!
4

Veliku bitku vodio je Ferrari s Red Bullom pa u konačnici napokon uspio slaviti premda je u borbi ostao bez jednog bolida. Max Verstappen je ciljem prošao drugi

VIDEO

Moengaški vozač Charles Leclerc slavio je na 11. utrci ovogodišnjeg prvenstva Formule 1 na stazi Red Bull Ring u Spielbergu. Na VN Austrije bio je ispred Maxa Verstappena iz Red Bulla i trećeg Lewisa Hamiltona iz Mercedesa dok je za nesretnog španjolskog vozača Carlosa Sainza završila u 58. krugu nakon što mu se zapalio bolid. 

Pokretanje videa...

Nizozemci slave titulu Verstappena VIDEO

Ferrarijevom vozaču vjerojatno su se zapalile kočnice, nije se nikako mogao zaustaviti te je skrenuo pored staze. Bolid se u potpunosti zapalio, a na snimci se čulo kako Španjolac negoduje. U kratkom je roku iskočio iz gorućeg bolida te je srećom prošao bez ozljeda. 

Carlos je odustao zbog tehničkog kvara. Ovo zbilja boli", objavili su iz Ferrarija.

Trenutak u kojem mu se zapalio bolid pogledajte OVDJE

Verstappenov momčadski kolega Sergio Perez, koji je bio drugi u ukupnom poretku, također je odustao s oštećenim bolidom nakon sudara u prvom krugu s Georgeom Russellom u Mercedesu.

- Bila je to jako dobra utrka, velika borba s Maxom. Završnica je bila teška, imao sam problema s papučicom gasa, pa je bilo jako nezgodno. Definitivno mi je to trebala pobjeda, posljednjih pet utrka bilo je nevjerojatno teško ne samo za mene nego i za cijeli tim -  poručio je Leclerc koji je stigao do prve pobjede u karijeri u kojoj nije startao s prve pozicije.

Austrian Grand Prix - Race - Red Bull Ring

U ukupnom poretku i dalje vodi Verstappen sa 208 bodova, Leclerc je drugi sa 170 bodova, dok je na trećem mjestu Perez sa 151 bodom.

Kod konstruktora vodi Red Bull sa 359 bodova, Ferrari ima 303, a Mercedes 237 bodova.

Iduća utrka je Velika nagrada Francuske 24. srpnja.

Austrian Grand Prix - Race - Red Bull Ring

Vozač Haasa Mick Schumacher (23), sin legendarnog Michaela Schumachera, startao je s devetog mjesta te je fantastično odvozio utrku u Austriji. Ostvario je najbolji rezultat u karijeri, završivši na visokom šestom mjestu. Ispred njega bili su Russell George u Mercedesu na četvrtom mjestu i francuski vozač Ocon Esteban na petom mjestu. 

Mick je prošlog tjedna u Silverstoneu, na VN Velike Britanije osvojio prve bodove. Završio je na osmom mjestu što je bio ogroman skok s obzirom na to da je startao s 19. pozicije. 

 

Austrian Grand Prix

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica