Obavijesti

Sport

Komentari 9

VIDEO Slovaci zabili za samo 8 sekundi! BiH pala u 91., Wales slavio, Portugal utrpao devetku

VIDEO Slovaci zabili za samo 8 sekundi! BiH pala u 91., Wales slavio, Portugal utrpao devetku

David Hancko zabio je Lihtenštajnu jedan od najbržih golova u povijesti nogometa, BiH će put na Euro vjerojatno morati tražiti kroz play-off, a Portugal je bijes iskalio na Luksemburžanima

VIDEO

Nogometaši Walesa zadržali su izglede za osvajanje jednog od prva dva mjesta u skupini D kvalifikacija za odlazak na EURO 2024., u kojoj se nalazi i Hrvatska, 2-0 (1-0) gostujućom pobjedom protiv Latvije u Rigi.

Prvi pogodak na utakmici postigao je kapetan Aaron Ramsey u 29. minuti iz kaznenog udarca kojega je skrivio Dubra prekršajem na Wilsonu, da bi pobjedu potvrdio David Brooks iz protunapada u šestoj minuti nadoknade.

Wales je ovom pobjedom stigao na sedam bodova, koliko ima i treća Armenija, a obje su reprezentacije odigrale po pet dvoboja. Tri više imaju vodeća Hrvatska i druga Turska s tim da je Hrvatska odigrala susret manje. Latvija je na dnu bez bodova.

U skupini J Portugal je stigao nadomak osiguranja plasmana u Njemačku sljedeće godine, u svom šestom nastupu upisao je i šestu pobjedu deklasiravši u Faru trećeplasirani Luksemburg sa 9-0 (4-0). Po dva gola postigli su Goncalo Inacio (12, 45+4), Goncalo Ramos (12, 34) i Diogo Jota (57, 77), a po jedan su dodali Ricardo Horta (67), Bruno Fernandes (83) i Joao Felix (88).

Posljednji gol luksemburški izbornik Luc Holtz nije vidio jer je iz protesta otišao u svlačionicu u 83. minuti.

Portugalsku golijadu pogledajte OVDJE, a odlazak izbornika Luksemburga OVDJE.

Na drugom mjestu u toj skupini izdvojila se Slovačka 3-0 (3-0) domaćom pobjedom protiv Lihtenštajn. Zanimljivo, sva tri gola postignuta su u prvih šest minuta, Hancko je zabio prvi gol već nakon osam sekundi, što je jedan od najbržih golova u povijesti nogometa, a potom su još Duda (3) i Mak (6) tresli mrežu gostiju.

Pogledajte golove Slovaka OVDJE.

Island je 1-0 (0-0) pobjedom protiv Bosne i Hercegovine u Reykjaviku praktički zatvorio vrata našim susjedima za izravan plasman na Euro (imaju osiguran play-off kroz Ligu nacija jer su osvojili skupinu). Pobjednički gol postigao je Finnbogasson u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Pobjednički gol Islanda pogledajte OVDJE.

Portugal je na vrhu skupine sa 18 bodova, druga Slovačka ima 13, treći Luksemburg 10, četvrti Island i peta BiH po 6, a na dnu je Lihtenštajn bez bodova.

Kvalifikacije za Euro, rezultati:

  • Armenija - Hrvatska 0-1
  • Latvija - Wales 0-2
  • Island - BiH 1-0
  • Portugal - Luksemburg 9-0
  • Slovačka - Lihtenštajn 3-0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju