Obavijesti

Sport

Komentari 11

Vikend odluke: Gužva u La Ligi, čudo na Otoku i moćni Bayern

Vikend odluke: Gužva u La Ligi, čudo na Otoku i moćni Bayern
4

Vlasnici zlatnih medalja u Francuskoj i Italiji su poznati, a prema istom ostvarenju ovaj vikend jure Bayern, Dinamo i Leicester koji su vrlo blizu cilja. Triler završnice donose Primera te engleski Championship

VIDEO

Ibra i društvo zaslužni su za nikad manje uzbudljivu borbu za naslov prvaka u Le Championnatu. Titula je osigurana, PSG je u prilici svoju prednost povećati na nestvarnih 30 bodova. Neizvjesnosti je lišena i talijanska Serie A gdje je Juventus pobjegao Napoliju na nedostižnih 12 bodova tri runde prije kraja i tako osigurao peti uzastopni Scudetto

Nastavak Bayernove dominacije

Subota bi mogla kreirati slavlje na Marienplatzu jer bavarski Hollywood lovi tri boda koja bi im mogla potvrditi osvajanje prve pozicije. Borussia Monchengladbach dolazi pokvariti proslavu i produljiti vjeru svojoj imenjakinji iz Dortmunda koja je ionako na klimavim nogama. Razlika od sedam bodova djeluje nedostižno i Bayernova dominacija trebala bi dobiti novu krunu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Real i Atletico nadaju se novim poklonima iz Katalonije

Barcelonin hat-trick poraza od 2. do 17. travnja vratio je Primeru u život. Konstantnom formom kroz spoj atraktivne i učinkovite igre do kobnog travnja imali su sve u svojim nogama, no porazima protiv Sociedada, Valencije i posebno madridskog Reala našli su se korak do katastrofe - da izgube dobiveno. Hoće li nastaviti darivati svoje konkurente, otkriti će naredno kolo.

Ovaj ih vikend vodi na gostovanje kod lošijeg kluba iz Seville gdje je imperativ upisati bodove - Betis ne bi trebao predstavljati nepremostivu prepreku. Atletico dočekuje davljenika Raya, dok madridski Real ima najteži posao budući da gostuju na Anoeti kod nepredvidivog Sociedada. Podsjećamo, 9. travnja Barcelona je pala bez ispaljenog metka u vrućoj Baskiji. Vrijedi imati na umu opterećenost madridskih klubova u završnici Lige Prvaka što dodatno troši Zidaneove i Simeoneove pulene.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Lisice sanjaju budne, Bilić lovi novo čudo

Claudio Ranieri dovodi navijače Leicestera do suza od sreće. Prije 365 dana situacija nije bila previše drugačija; tadašnja ekipa trenera Nigela Pearsona čudesno se spasila ispadanja u Championship u situaciji gdje su 'lisice' mnogi otpisali. Potekle su suze radosnice. 

Širi nogometni puk nada se ponovo jednakom scenariju jer ukoliko Tottenham ne slavi kod Chelseaja, Leicester može u nedjelju opušteno igrati u 'teatru snova' protiv Manchester Uniteda. Ono što Vardyju i suigračima daje dodatno samopouzdanje je činjenica da sami odlučuju o svojoj sudbini, pa bi pobjedom na Old Traffordu izveli epski sportski podvig.

Omiljeni klub Gorana Ivaniševića ima priliku posve uništiti snove Bilić boysa o Ligi prvaka. Zaostatak od osam bodova djeluje ogromno, vremena je sve manje. West Bromwich Albion ne zna za pobjedu u posljednjih šest ligaških ogleda pa im dolazak razigranog West Hama dolazi kao dobra prilika za otvorenu utakmicu u kojoj će ciljati na bodove. Međutim, ako koga ne treba otpisati do posljednih sekundi onda su to Hammersi, ove sezone poznati po čudesnim preokretima kroz sami fotofiniš.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Dinamo pred jedanaestom titulom u nizu

Loptanje u Hrvatskoj za aktualnu sezonu također se bliži kraju. Svjedočimo borbi Dinama i Rijeke gdje zagrebački klub čuva kapitalnu prednost od četiri boda. Tri su kola preostala, a ovog bi vikenda 'modri' mogli potvrditi svoj 11. uzastopni naslov prvaka ukoliko na Maksimiru budu uspješniji od Istre. Pomoći im može RNK Split ukoliko gostima iz Rijeke ne dozvoli odnošenje punog plijena.    

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Championship triler

Ludnica u Championshipu donosi triler kojeg potpisuje trojac nastanjen na vrhu uz jednak broj bodova (87) dva kola prije završetka natjecanja. Burnley, Middlesbrough i Brighton love prve dvije pozicije koje direktno vode od jeseni u Premiership. Najteži zadatak je pred Brightonom jer u goste im stiže petoplasirani Derby County, dok bi barem na papiru lakše zadaće trebali imati Burnley (dočekuju stabilni QPR) i M'boro (gostovanje kod neopterećenog Birminghama). Bliža povijest sugerira novu ludu završnicu jer Championship je oaza kompetitivnog i aktivnog nogometa.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju