Obavijesti

Sport

Komentari 6

VIP mjesta na stadionu: Na balkonu roštilj, pivo i nogomet

VIP mjesta na stadionu: Na balkonu roštilj, pivo i nogomet
5

Na stadionu Leyton Orienta su zgrade iz kojih stanari imaju najbolji pogled na teren. Utakmice ne gledaju u boravku već na balkonu, koji nudi bolji pogled nego loža...

VIDEO

Bok, susjede, gleda li se utakmica danas? Došli bismo supruga i ja, često je pitanje stanarima zgrada koje su sastavni dio stadiona engleskog drugoligaša Leyton Orienta.

Uz roštilj, pivo i kokice utakmice ne gledaju u dnevnom boravku nego na balkonu, koji nudi bolji pogled nego loža. Smješten u istočnom dijelu Londona, Brisbane Road prima 9271 gledatelja, plus onih nekoliko na balkonima. Osim Leytona, na tom stadionu nastupaju pričuve Tottenhama, a nekoliko utakmica na njemu je odigrao i Niko Kranjčar.

Stanare je prije nekoliko tjedana neugodno iznenadila vijest da se klub nakon OI-ja 2012. želi preseliti na Olimpijski stadion.  No nemaju razloga za brigu. Uzevši papir i olovku, čelnici kluba izračunali su da njihove utakmice prati u prosjeku 5100 ljudi. Selidba sad više nije ozbiljna opcija.

Za razliku od Engleza, Amerikanci stanovanje uz stadiona naplaćuju. Vlasnici zgrada oko stadiona Chicago Cubsa postavili su tribine na krov i naplaćivali ulaznice. Vodstvu kluba to se nije svidjelo, pa su podignuli ogradu. No 2004. klub i stanari dogovorili su se da zgrade daju 17% prihoda Cubsima.

‘Ne bih prodala svoj stan ni za sav novac ovog svijeta’

Poželite li kupiti stan u istočnom Londonu, točnije na Brisbane Roadu, morat ćete platiti dva i pol milijuna kuna. 

- Puno su vredniji nego stanovi u okolnim zgradama. Imala sam mnogo ponuda, no ne bih ga prodala ni za što - kaže vlasnica stana na Brisbane Roadu.

Idemo u bunker, ondje ćemo imati najbolji pogled

Tik do stadiona njemačkog prvoligaša St. Paulija nalazi se protuzračni bunker, sagrađen u Drugom svjetskom ratu. Prenamijenjen je u noćni klub te se s njegovog posljednjega kata mogu slobodno gledati utakmice.

Halo, policija, možemo li kod vas gledati utakmicu?

U Zimbabveu je stadion napravljen u policijskom kampu. Ljudi bi dolazili u postaju prijavljivati nestanak cipela i sličnih stvari kako bi besplatno gledali nogomet. Budući da je bilo mnogo prijava, stadion je preseljen.

Ako ne može drukčije, može u odjeći liječnika

Navijači Münchena 1860 II bili su kažnjeni zbog baklji, te su susret protiv Darmstadta morali igrati na stadionu Munich’s Grünwalder bez publike. No odlučili su odjenuti se u odore Crvenoga križa i tako ući na stadion.

Željeznička platforma kao najbolja tribina

Engleski niželigaš Lancaster City napravio je stadion odmah pokraj željezničkoga kolodvora. Kako su cijene ulaznice bile stotinjak kuna, gledatelji su odlučili bojkotirati i susrete gledaju s obližnje željezničke platforme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja