Sport

Komentari 9

Više od 2800 km u dva dana? Ma nema problema za Čilića! I u Parizu je nastavio renesansu

Više od 2800 km u dva dana? Ma nema problema za Čilića! I u Parizu je nastavio renesansu

Rezultat 6-3, 6-4 dat će dojam rutinskog posla, i trebao je biti takav da Čilić nije probudio nadu protivniku servirajuću za meč kod 5-2 kada je prvi put izgubio servis. Srećom, i zadnji. Idući na redu jest Korda

Ni 2800 km u 48 sati, ni novi turnir, nova dvorana, podloga, loptice... Ma ništa nije takav problem kada ste u formi. A takvo što nakon dugo vremena konačno možemo tvrditi za Marina Čilića koji se nakon nedjeljne titule u St. Peterburgu, i velikog emotivnog pražnjenja uslijed jubilarne 20. u karijeri, već dva dana kasnije ukazao u Parizu. I nastavio pobjeđivati.

Čak ni opasan protivnik, od kojeg je, štoviše, izgubio prošle godine u Kolnu, nije zaustavio Čilićevu rusku renesansu. Međugorac, koji, zapravo, nije ni imao izravan let iz Rusije za Pariz (pa je to i više kilometraže), i nekadašnjeg drugog juniora na svijetu i ovogodišnjeg četvrtfinalista Roland Garrosa Alejandra Davidovicha Fokinu (ATP 45) stavio je na svoju bogatu listu u zadnja dva tjedna.

Rezultat 6-3, 6-4 dat će dojam rutinskog posla, i trebao je biti takav da Čilić nije probudio nadu protivniku servirajući za meč kod 5-2 kada je prvi put izgubio servis. Srećom, i zadnji jer mogao se Davidovich posve vratiti u meč, ali Čilić je otupio njegovu zadnju break-šansu.

Čilićeve granice idući će testirati Sebastian Korda (ATP 39), od kojeg je proljetos izgubio u Acapulcu. Amerikanac je jučer izbacio Rusa Karaceva i tako, evo, spriječio reprizu finala Moskve...

ATP Pariz, 1. kolo:

Marin Čilić (Hrvatska) - Alejandro Davidovich Fokina (Španjolska) 6-3, 6-4

Najčitaniji članci