Sport

Komentari 10

'Više sam bodova s lokosima otkinuo Dinamu nego Hajduku'

'Više sam bodova s lokosima otkinuo Dinamu nego Hajduku'

Lokomotiva će danas (21.05) na Dinamo bez Kastratija zbog kartona, ali i Sammira. Opet se ozlijedio i moguće je da ove sezone igra još samo finale Kupa

Lirim Kastrati i Fran Karačić pokazali su kako su igrači za Dinamo. Samo, tamo im se neće tolerirati poneka lošija utakmica više, kao u Lokomotivi. Imat će pravo na eventualno dvije lošije, rekao nam je Goran Tomić, trener Lokomotive.

Njegova momčad od 21.05 dočekuje Dinamo u Kranjčevićevoj. Kastrati ima kartone, a Karačić bi trebao igrati protiv budućeg kluba.

- Dinama je naša daleko najbolja momčad, a naš je cilj da uzmemo barem bod - kaže Tomić i nastavlja:

- Prije prve moje pobjede nad Dinamom u Maksimiru, Lokomotiva je u 26 utakmica protiv prvaka imala 25 poraza i jedan remi. Bila je to stigma, da Lokomotiva ne može ili po pričama ne smije pobijediti Dinamo, a ja sam to promijenio.

Lokomotiva je 2018. godine dva puta pobijedila Dinamo, 4-1 u Maksimiru, tada je Mario Cvitanović dao ostavku, a nakon toga je 3-1 u Kranjčevićevoj Tomićeva momčad slavila protiv “modrih” koje je vodio Nikola Jurčević. U prvoj pobjedi “lokosa” protiv Dinama, po dva su gola zabili Majer i Kastrati.

- Pa otkako sam trener Lokomotive, više sam bodova uzeo protiv Dinama nego protiv Hajduka - rekao je Goran Tomić.
Igor Jovićević, trener Dinama, uoči utakmice kaže:

- Lokomotiva je odlična momčad, a nama je putokaz prvo poluvrijeme iz Varaždina. Tako trebamo igrati. 

Goran Tomić jako cijeni trenera Dinama.

- Igor ima energiju i znanje, on je taj novi trenerski val. Dobro rješenje za Dinamo - kaže Tomić, koji će u rodnom Šibeniku voditi Lokomotivu u finalu Kupa protiv Rijeke.

- Sigurno ću podijeliti puno ulaznica. Jedva čekam finale - za kraj će Tomić.

Lokosi su danas bez Kastratija zbog kartona, ali i Sammira, koji opet osjeća bolove u mišiću. Moguće je da i ne zaigra više ove sezone osim u finalu Kupa...

Najčitaniji članci