Obavijesti

Sport

Komentari 5

Vištica obranio naslov prvaka Hrvatske na triatlonu u Zadru

Vištica obranio naslov prvaka Hrvatske na triatlonu u Zadru
1

Andrej je danas odradio odličnu utrku i od top svjetskih 10 dijeli ga samo mali napredak u plivačkom dijelu što će sigurno popraviti tijekom proljeća. Opet je trčao čudesno i odradio vrhunsku biciklističku dionicu

VIDEO

Na jučer završenom Falkensteiner Punta Skala triatlonu, otvorenom Prvenstvu Hrvatske u srednje dugom triatlonu, Andrej Vištica, trenutačno najbolji hrvatski triatlonac, zauzeo je drugo mjesto i obranio naslov prvaka Hrvatske u tzv. half-ironman distanci.

Prvenstvo se treću godinu zaredom održalo u Falkensteiner Punta Skala Resortu u Petrčanima pokraj Zadra u organizaciji Hrvatskog triatlonskog saveza i Triatlon kluba X iz Podstrane te je okupila 183 natjecatelja u muškoj konkurenciji, 28 natjecateljica u ženskoj konkurenciji te 69 u štafetnoj konkurenciji.

Andrej Vištica je utrku završio s ukupnim vremenom od 4 sata i 20 sekundi te je uz ukupno osvojio drugo mjesto u muškoj konkurenciji. Ispred njega bio je samo, jučer sjajni Poljak, Lukasz Kalaszynski s 3 sata, 58 minuta i 55 sekundi, dok je treće mjesto osvojio sve bolji Splićanin Marin Koceić sa 5:12 minuta zaostatka za pobjednikom.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je ostvarila, kao i prošle godine, Sonja Škevin sa vremenom 4:42:21, druga je završila Maja Urban s 5:11 minuta zaostatka dok je treća bila Maja Bonačić sa 12:12 minuta zaostatka za pobjednicom. U konkurenciji štafeta zlato je osvojila štafeta Triatlon kluba Zadar 1 sa ukupnim vremenom 4:23:06.

- Noge su teške od jakih priprema za Ironman Lanzarote koji će se održati 26. svibnja i to je razlog nešto lošijeg rezultata od prošle godine. No opet ostaje malo žaljenje jer je ukupna pobjeda bila na doseg ruke. U plivanju sam zaostao oko minutu za danas stvarno sjajnim Marinom Koceićem (inače prošlogodišnjim pobjednikom Ironman Wales u dobnoj kategoriji 40-44), sustigao sam prve tijekom bicikla i utrka se rješavala na trčanju. Premda je to moja najjača disciplina, Kalaszyinski je danas bio neuhvatljiv. No krvavi rad tijekom zime polako se pokazuje i kako će sezona ići dalje sve ću biti spremniji za finale sezone na svjetskom prvenstvu na Havajima u listopadu. Na kraju krajeva, naslov prvaka je ostao u sigurnim rukama, a i trener Sutton je zadovoljan - kroz smijeh je Andrej završio izjavu nakon utrke.

Mlada triatlonka i jučerašnja natjecateljica, inače članica Železnog tima i veliki Andrejev fan, Tina Goreta dodala je:

- Andrej je danas odradio odličnu utrku i od top svjetskih 10 dijeli ga samo mali napredak u plivačkom dijelu što će sigurno popraviti tijekom proljeća. Opet je trčao čudesno i odradio vrhunsku biciklističku dionicu!

Andrej Vištica ovom je utrkom službeno započeo sezonu 2018. i okreće se prikupljanju bodova za završetak kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo 2018. Trenutačno se nalazi na 43. Mjestu u kvalifikacijama s 2,240 bodova. Uglavnom je za kvalifikaciju potrebno između 2.800 i 3.000 bodova što je plan dohvatiti u proljetnom dijelu sezone.

Andrej Vištica trenutno je najbolje rangirani hrvatski triatlonac te vrhunski sportaš u svjetskim okvirima. Triatlonom se bavi još od studentskih dana, a posljednje četiri godine potpuno profesionalno. Višestruki je prvak Hrvatske u srednje dugom triatlonu. Od značajnijih rezultata valja istaknuti ITU titulu svjetskog prvaka u dugom triatlonu (Ironman distanca) u Vichyu 2013. godine, 2. i 4. mjesto na Ironman triatlonu (226 km) u Walesu 2015. i 2017., 3 mjesto na Ironman UK (2016.) i Ironman Italy (2017.) te 5. mjesto na Ironman Francuska 2016. godine.

Posebno mjesto u Andrejevoj biografiji drže jedno prvo (2015.) i dva druga (2016. i 2017.) mjesta na Embrunmanu, Francuska, prema Le Dauphiné libéré najtežem triatlonu na svijetu. Na svjetskom Ironman prvenstvu održanom u Koni, Havaji, SAD 2016. godine Andrej je zauzeo 36. mjesto u konkurenciji 2.316 natjecatelja. Andrej je rođen 31. Svibnja 1983. godine i završio je Fakultet Elektrotehnike i Računarstva u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao