Obavijesti

Sport

Komentari 6

Vjetar je kriv za sve: 'Bilo je njemu lakše nego meni'

Vjetar je kriv za sve: 'Bilo je njemu lakše nego meni'
1

Marin Čilić je ispao u četvrtfinalu US Opena od Juana Martina Del Potra u četiri seta. A razloge poraza pronašao je u - vremenskim uvjetima

VIDEO

Prvi četvrtfinale Grand Slama rezultat je kojim Marin Čilić može biti zadovoljan. Ali možda je mogao u New Yorku i dalje, set i pol je protiv Juana Martina Del Potra dominirao. A onda stao i do kraja ulovio još šest gemova.
- Del Potro je jednostavno u jednom trenutku počeo igrati bolje. Više mi nije dopuštao kontrolu meča, prestao je promašivati i automatski je na meni bio puno veći pritisak - rezonirao je Marin nakon poraza 4-6, 6-3, 6-2, 6-1. Uzeo je prvi set, poveo 3-1 u drugom, ali u jednom trenutku se raspao i povratka više nije bilo.
- Nije lako zadržati razinu igru kojom sam otvorio meč. Postalo je i puno hladnije, lopte su sporije išle i Del Potro mi više nije dopustio da se vratim u meč - rekao je Marin, koji će ovogodišnji US Open pamtiti po velikoj pobjedi protiv drugog igrača svijeta, Škota Andyja Murraya. Želio je tu briljantnu igru iz osmine finala preslikati i na borbu za polufinale.
- Ma to su bili potpuno različiti mečevi. Del Potro je fizički puno moćniji od Murraya, a i vremenski uvjeti u osmini finala bolje su mi odgovarali. Lopte su bolje odskakale, bilo je toplije i lakše igrati. I zato protiv Murraya nisam morao previše forsirati, bilo je dovoljno precizno pogađati - kaže Čilić i nastavio u stilu Milana Sijerkovića:
- Uz ovakve vremenske uvjete, uz vjetar koji mi nije odgovarao, teško sam protiv Del Potra pronalazio ritam servisa. I zato sam morao više riskirati, teže je bilo graditi poene.
Priča o vremenu i vjetru na tome nije stala. Marin je otišao toliko daleko da je i uspoređivao kome je vjetar kako puhao.
- Njemu je bilo lakše, mene je vjetar ometao više nego Del Potra. Na jednoj strani puhao mi je u prsa, na drugoj u leđa - završio je Čilić priču o vremenu. No unatoč porazu, ovo je vrijeme dobro za njega. S 20 godina je igrao prvi četvrtfinale Grand Slama.
- Sretan sam što sam dospio do četvrtfinala, pogotovo s obzirom da sam dobio sam jedan od zadnja četiri meča. A ovdje sam odigrao nekoliko dobrih mečeva, digao razinu svoje igre i nakupio puno samopouzdanja - rekao je Marin Čilić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju