Obavijesti

Sport

Komentari 29

Vlada darovala zemljište HNS-u za nogometni kamp: Evo koliko košta i dokad mora biti gotov

Vlada darovala zemljište HNS-u za nogometni kamp: Evo koliko košta i dokad mora biti gotov
34

Premijer Plenković rekao je na sjednici Vlade kako se radi o važnoj odluci ne samo za Veliku Goricu, nego i Hrvatsku. HNS planira izgradnju četiri terena i stadiona s oko 2000 mjesta

VIDEO

Vlada RH na sjednici u četvrtak formalizirala je odluku o darovanju zemljišta za gradnju HNS-ova kampa u Velikoj Gorici. Radi se o oranici veličine 92.013 kvadrata koju je Gradsko vijeće Velike Gorice u četvrtak prenamijenilo u zonu sporta i rekreacije i tako otklonilo posljednju prepreku za gradnju.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska reprezentacija u Dugopolju

Pokretanje videa...

Trening 'vatrenih' 00:21

- Donijet ćemo važnu odluku, ne samo za Veliku Goricu nego Hrvatsku, darujemo zemljište za nogometni kamp - rekao je premijer Andrej Plenković na sjednici.

Vrijednost nekretnine je 4,22 milijuna eura, a HNS je prošli mjesec platio procjenu troškova od 500 eura jednom trgovačkom društvu, stoji u Vladinoj odluci.

HNS se obvezao realizirati projekt u pet godina od dana sklapanja ugovora, koji tek treba biti potpisan. Sa strane Vlade to će učiniti ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić. Gradnja bi ipak trebala trajati bitno kraće, između godinu i pol i dvije godine.

Kamp bi trebao imati četiri nogometna terena, od kojih će glavni imati između 2000 i 3000 sjedećih mjesta. U planu je i izgradnja atletske staze, dvorane koju bi koristile rukometna, odbojkaška i košarkaška reprezentacija, sportska ambulanta, restoran i teretana.

Cijena izgradnje je 15 milijuna eura, a prema neslužbenim informacijama, kamp bi trebao nositi ime po treneru svih trenera, pokojnom Ćiri Blaževiću. Zemljište se nalazi na križanju Avenije Ivana Pavla II. i velikogoričke obilaznice.

Pogled iz zraka na zemljište gdje se planira gradnja nogometnog kampa HNS-a Pogled iz zraka na zemljište gdje se planira gradnja nogometnog kampa HNS-a Pogled iz zraka na zemljište gdje se planira gradnja nogometnog kampa HNS-a

Kustić: Kapitalan projekt kojem se može veseliti svaki član nogometne obitelji

- Želim zahvaliti Vladi Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem te resornom Ministarstvu graditeljstva s ministrom Brankom Bačićem na ovakvoj odluci, izrazito važnoj za budućnost hrvatskog nogometa. Vlada Republike Hrvatske ovim je potezom potvrdila da brine o sportu te da poštuje vrijednost nogometnih rezultata i prepoznaje važnost nogometa u društvu. Radi se o uistinu strateški važnom projektu te s puno volje i odlučnosti krećemo prema izgradnji ovog nogometnog kampa - rekao je predsjednik Marijan Kustić, prenosi službena stranica HNS-a.

- Također želim zahvaliti gradu Velikoj Gorici na čelu s gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom, koji su od početka pokazali veliku želju da ovaj kamp bude u Velikoj Gorici, a pritom su tu ambiciju pratili i brzim, hrabrim i jasnim odlukama. Stoga sam uvjeren da će nam Velika Gorica biti sjajan partner za ovaj kapitalni projekt kojem se može veseliti svaki član nogometne obitelji - dodao je.

Zadovoljan je i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, koji je objavio vizuale budućeg kampa.

- Veliko hvala svima, posebice predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću, Branku Bačiću, ministru prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Marijanu Kustiću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem