Obavijesti

Sport

Komentari 4

Vlaović za Španjolce: Mi već 30 godina dajemo velike igrače

Vlaović za Španjolce: Mi već 30 godina dajemo velike igrače

'S reprezentacijom Hrvatske bio sam u Irskoj i potpisao predugovor s Valencijom. To je bilo tjedan dana prije nego sam zabio golčinu protiv Turske', prisjetio se bivši napadač 'vatrenih' Goran Vlaović

VIDEO

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Goran Vlaović (49) rekao je u razgovoru za španjolske sportske novine Superdeporte da Hrvatska već 30 godina proizvodi velike nogometaše.

- Ne prestajemo proizvoditi velike igrače od kada smo prije 30 godina postali samostalna država. Imamo Modrića kao potvrdu toga. Njegov slučaj je nevjerojatan. S dvojicom prijatelja, bivših hrvatskih igrača internacionalaca, imam agenciju za zastupanje mladih nogometaša - rekao je Vlaović za Španjolce.

Superdeporte, novine sa sjedištem u Valenciji, kontaktirale su Vlaovića jer je od 1996. do 2000. nosio bijeli dres Valencije. Taj se klub trenutno nalazi na devetom mjestu u španjolskom prvenstvu te će u finalu Kupa kralja igrati protiv Betisa.

Francuska: 20 godina od najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa

- To je velika prilika za osvajanje titule. Valencia već godinama nije dovoljno snažna za osvajanje prvenstva pa je kup doista dobra prilika - rekao je Vlaović.

On je s Valencijom 1998. bio osvojio europski Intertoto kup, a 1999. španjolski Kup kralja i Superkup, a u 84 nastupa je postigao 20 pogodaka. Valencia i Betis, koji zauzima peto mjesto u prvenstvu, odigrat će finale Kupa kralja 23.travnja na olimpijskom stadionu La Cartuja u Sevilli.

- Kada se u jednoj utakmici odlučuje o tituli, postoji ogromna psihološka težina. Tu ne vrijedi niti taktičko planiranje, niti intenzitet. Ključan je rad glave jer se igra samo 90 minuta.

On je upravo na stadionu La Cartuja bio podigao pehar kupa s Valencijom prije 23 godine. Odigrao je 62 minute u pobjedi 3-0 nad Atletico Madridom, ali nije uspio zatresti mrežu.

- Uh, prošlo je puno vremena od tada. Bila je to utakmica u kojoj smo ispunili sve što je od nas tražio trener Claudio Ranieri. Ušli smo snažni u susret, Atleticu nismo dopustili stvaranje prilika za gol.

Francuska: 20 godina od najve?eg uspjeha hrvatskog nogometa

Ispričao je kako ga je Valencia pratila od siječnja 1996. kada je igrao za talijansku Padovu. U Italiju je bio došao Valencijin predsjednik kako bi ga upoznao i vidio na djelu protiv Milana na San Siru. Nakon tog prvog kontakta nekoliko mjeseci nije dobivao vijesti iz Valencije.

- Vjerujem da je to bilo zbog neizvjesnosti s njihovim tadašnjim napadačem Predragom Mijatovićem - rekao je Vlaović o crnogorskom napadaču koji je tog ljeta prešao u Real.

- Zatim sam s reprezentacijom Hrvatske bio u Irskoj i potpisao predugovor s Valencijom. To je bilo tjedan dana prije nego sam zabio golčinu protiv Turske, što je bio prvi pogodak Hrvatske kao samostalne zemlje na nekom međunarodnom turniru.

Vlaović je u lipnju 1996. na Europskom prvenstvu u Engleskoj ušao s klupe u prvoj utakmici s Turskom pa zabio u 86. minuti gol za pobjedu 1-0. Hrvatska je kasnije ispala u kontroverznom četvrtfinalu od Njemačke. Vlaović je zabio ukupno 15 golova u 52 nastupa za Hrvatsku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica