Sport

Komentari 37

Vlašić je igrač godine u Rusiji!

Vlašić je igrač godine u Rusiji!

Hrvatski nogometni reprezentativac prvi je nogometaš CSKA koji je osvojio prestižnu nagradu portala Sport Express. Uvjerljivo je nadmašio svu konkurenciju. Dobit će i posebnu "zlatnu loptu"

Hvatali su se za glavu brojni navijači Evertona kad su Englezi pustili Nikolu Vlašića (23) u CSKA za samo 15,7 milijuna eura prošle godine, a Splićanin zabljesnuo na ruskim terenima.

Prometnuo se Niksi u najboljeg igrača moskovskog velikana i vođe nove generacije hrvatskih reprezentativaca, a potvrdu za sjajne igre u klubu dobio je od priznatog portala Sport Express koji ga je proglasio najboljim igračem 2020. godine u Rusiji!

POGLEDAJTE VIDEO: Mali Niksi

Vlašić je prvi igrač CSKA koji je osvojio tu nagradu, prije njega dobitnici su bili Fedor Smolov (Krasnodar), Quincy Promes (Spartak) i dvaput Artem Dzjuba (Zenit).

U konkurenciji su bili svi igrači koji su ove godine nastupili u ruskom prvenstvu, kao i ruski reprezentativci koji igraju u inozemstvu. Biralo je po 16 profesionalnih trenera, menadžera i novinara te navijači putem ankete.

Na proljeće, kad se nastavi ruska Premier liga, Vlašić će dobiti i posebnu, rusku "zlatnu loptu". A dotad se okitio kraljevskom krunom i plaštem.

Vlašić je osvojio 251 bod, čak 138 više od drugoplasiranog Alekseja Mirančuka iz Atalante i 145 više od Romana Zobnina iz Spartaka.

Najčitaniji članci