Obavijesti

Sport

Komentari 13

Vlašić: Sretan sam jer sam prvi put u karijeri dao gol glavom

Vlašić: Sretan sam jer sam prvi put u karijeri dao gol glavom
1

Nije bilo lako gledati utakmice s tribina, dugo sam se oporavljao od ozljede, sada sam napokon zdrav i drago mi je da sam se vratio golom, rekao je povratnik u momčad Zvonimir Kožulj

VIDEO

Hajduk je na Poljudu svladao Cibaliju 3-0 na otvaranju 28. kola Prve HNL. Momčad Joana Carrilla bila je dominatna cijeli susret, ali je tek na kraju utakmice stigla do značajnije prednosti.

- Osobno sam zadovoljan, ispunili smo plan koji smo stavili pred sebe tijekom tjedna. Bilo je važno da momci ne izgube vjeru, morali smo biti strpljivi dok ne iskoristimo prvu prigodu. Nismo se predavali, očekivali smo da će protivnik igrati otvorenije, na koncu smo iskoristili svoje prigode i zasluženo pobijedili - rekao je trener Hajduka Joan Carrillo.

Je li rezultat bolji od igre?

- Mogli smo dati i još koji gol, drago mi je da je zabio Kožulj koji se vratio nakon ozljede. Igrači su napravili svoje, stvorili su prilike i iskoristili su ih.

Zašto nisu bili u zapisniku Ćosić, Kvesić i Vojković?

- Igraju igrači koji su najbolji u datom momentu. Zadovoljan sam sa svim igračima, meni je problem što moram izabrati najboljih 11. Danas su na njegovoj poziciji igrali neki drugi igrači, ali njegovo će vrijeme sigurno doći. 

Kakva je ideja za Dinamo, što možemo očekivati u Zagrebu?

- Pripremit ćemo se za utakmicu kao i uvijek. Od sutra počinjemo pripremu... 

Što je s Ohandzom, je li ozbiljnije ozlijeđen?

- Bio je dosta umoran, morao se dosta kretati, dobio je udarac, ali nije ozbiljno ozlijeđen. 

Koju bi ocjenu igre svoje momčadi dali od 1 do 10?

- Dao bih poruku za ubuduće, za razliku od utakmice protiv Slavena, momci su se više trudili, dobro smo odigrali u obrani, dobro smo se postavili, a u napadu smo stvorili dosta prilika. Moramo raditi na brzini, ovo je danas bio korak naprijed.

Mladen Bartolović je ukazao na probleme svoje momčadi.

- Očekivali smo da će Hajduk kontrolirati utakmicu od prve do zadnje minute. Mi smo se odredili za čvrst blok straga i pokušavati iz kontre i polukontre nešto napraviti. Imali smo neke situacije, ali smo ih sami uprskali, nismo imali zadnji pas iako su igrači bili sami. Ali kad promašiš dodavanje na 10 - 15 metara... U drugom dijelu nas je presjekao taj gol koji smo dobili našom pogreškom, a druga dva su pala sami od sebe, prvi nakon individualne pogreške golmana... Od kad sam preuzeo klupu, padamo nakon primljenoga gola ili primimo više golova u svega par minuta. Došli smo ovdje nešto uzeti, ali Hajduk je na koncu ipak zasluženo pobijedio.

Prvi put ste na Poljudu kao trener, kakav je osjećaj?

- Proveo sam tri lijepe godine ovdje, vežu me za Poljud lijepe uspomene. I ne samo uz Poljud, nego i uz klub, ljude, grad... Možda je za nas bolje da nije bilo navijača, možda bi uz njihovu pomoć bilo još nepovoljniji rezultat po nas, ali nogomet se igra za navijače, žao mi je što moj prvi povratak na Poljud nije bio pred navijačima.

Što predviđate u derbiju vaša dva bivša kluba Dinama i Hajduka u narednom kolu?

- Ljestvica sve govori. Ni Hajduk ni Dinamo ne igraju svoju prepoznatljivu igru, ali svaki derbi je neizvjestan. Volio bih da to bude dobra utakmica, da gledatelji uživaju, pa neka pobjedi bolji, po mogućnosti da to bude Hajduk

Jefferson je zabio na svoj rođendan. Točnije, uputio je udarac, a loptu je zadnji dirao Zgrablić. Čini se kako mu ipak nije upisan gol...

- Volio bih da sam zabio danas, na rođendan, ali je bio auto gol. No na koncu i nije važno tko je zabio, važno je da smo pobijedili. Sada nam predstoji derbi protiv Dinama, moramo se dobro pripremiti i želimo osvojiti sva tri boda u Maksimiru.

- Nije bilo lako gledati utakmice s tribina, dugo sam se oporavljao od ozljede, sada sam napokon zdrav i drago mi je da sam se vratio golom. Stvorili smo puno šansi i zasluženo pobijedili. Sada se u miru možemo pripremati za Dinamo. Igrao sam već u Maksimiru, zadovoljstvo mi je igrati tamo, nadam se da će biti dosta gledatelja i da ćemo izboriti povoljan rezultat. Koji? Teško je reći, nekad primiš gol u 90. pa ostane neriješeno, a odigraš dobru utakmicu - rekao je povratnik u momčad Zvonimir Kožulj.

Nikola Vlašić zabio je svoj prvi gol glavom u karijeri.

- Sretan sam, prvi put sam zabio gol glavom. Nikad ranije ni u kadetima ni u juniorima nisam uspio. Na koncu je pobjeda najvažnija iako smo se mučili. U prvom dijelu imali smo 72% posjeda lopte, imali smo dosta prilika, ali smo ih tek otvorili u drugom dijelu. Sada nas čeka derbi u Maksimiru, volio bih da bude što više ljudi te da izborimo dobar rezultat. Ako stanemo dobro kao protiv Rijeke na Poljudu, možemo odigrati sa svima.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...