Obavijesti

Sport

Komentari 79

Vlatko: Nije istina da je Mamić od mene tražio smjenu Bilića

Vlatko: Nije istina da je Mamić od mene tražio smjenu Bilića
1

Dok je Bilić izbornik, iluzorno je pričati o kandidatima. Oni me ne zanimaju. Slaven će ostati izbornik i vodit će i dodatne kvalifikacije, rekao je predsjednik HNS-a

VIDEO

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković svojom je navodnom izjavom o smjeni Slavena Bilića pokrenuo lavinu koja je potresla hrvatski nogomet od temelja do krova. Dva dana kasnije, predsjednik tvrdi kako to nisu bile njegove riječi i najavio je sudske tužbe. 

- Tako nešto nikad nisam rekao, tko je to napisao, laže. Nisam i ne mogu biti toliko naivan da tako nešto izjavim – tvrdi Marković i dodaje:

- Prešlo je sve granice što je pojedinim vašim kolegama dopušteno da rade od hrvatskog nogometa. Izmišljanja i pravljenje afera, mislim da će biti dovoljno sudskih tužbi. Danas se radi o povijesnom trenutku našeg nogometa i tko ima snage pisati protiv njega, taj nema dušu. 

Ja sam uvjeren da ćemo već u utorak osigurati prolaz na Europsko prvenstvo, uvjeren je Marković

Poplava kandidata za Bilićevo mjesto predsjednika ne zamara. 

- Ima puno onih koji pucaju na poziciju Slavena Bilića pa i iz inozemstva, jer osjećaju da Hrvatska može biti puno bolja nego danas. No dok je Slaven izbornik, iluzorno je pričati o kandidatima. Oni me uopće ne zanimaju, Vlatko Marković nikad u mutnome nije tražio spas. Slaven će ostati izbornik i vodit će i dodatne kvalifikacije, ako do njih dođe, ali ja sam uvjeren da neće, da ćemo već u utorak osigurati prolaz na Euro.

Predsjednika je umirio i kapetan Darijo Srna. 

- Darijo je momak koji ima snagu, koja nam je nedostajala u Grčkoj. On je ritam igrač, kakav nam je nedostajao. Uvjerio me kako će protiv Latvije biti drugačija utakmica, kako će Hrvatska odigrati utakmicu za pamćenje, te da će rezultat biti onakav kakav nama odgovara. 

Marković tvrdi i kako nije na temu smjene Slavena Bilića pričao ni sa članovima IO. 

- Do ovog momenta nismo, a hoće li netko tražiti razgovor, to ćemo vidjeti. Nije istina ni da je Mamić od mene tražio smjenu Bilića, to je isto laž. Ali ako smo mi došli do toga da nas jedna utakmica, jedan poraz, pokoleba, onda nemam riječi. Zato smo i odgodili sjednicu IO za petak ili početak sljedećeg tjedna, kada ćemo u miru o svemu raspraviti. Previše je cirkusa ovih dana. No morate znati da je moj IO jedinstven i da smo sve odluke uvijek donosili jednoglasno. 

HNL je uzrok svih problema, mi moramo rješavati probleme koji nas se uopće ne tiču, kaže Vlatko

Ipak, Marković ostavlja otvorenom mogućnost da se Slaven sam povuče. 

- To morate pitati njega, ali ja ga znam kao odgovornu osobu i čovjeka koji zna kad treba otići, a kad treba ostati – tvrdi predsjednik, koji je na pitanje o svom odlasku i ustoličenju Davora Šukera neodređeno odgovorio:

- Svakome dosadi s vremena na vrijeme kad su ovakvi cirkusi. Vidjet ćemo, Šukerovo vrijeme će sigurno doći. 

Predsjednik tvrdi da svi problemi hrvatskog nogometa proizlaze iz problema HNL-a. 

- Mi moramo rješavati probleme koji nas se uopće ne bi smjeli ticati. Ovo je zadnja godina lige koja se igra radi nečije tetke ili babe, a onda klubovi kucaju na vrata HNS-a i traže novac da bi preživjeli. Nema dana da netko ne pokuca na vrata HNS-a i traži novac. Mi imamo i trenere i igrače i želju, ali nemaju klubovi prebijenog centa. To je uzrok svih problema. 

Najavio je i skoru gradnju kampa u Tuhelju. 

- Nama je Hrvatska država dužna 75 milijuna kuna po sudskoj presudi, a to je novac koji mi već 15 godina želimo uložiti u kamp u Tuhelju. Taj bi kompleks digao cijeli hrvatski nogomet, kao nekad, od Makarske do Rovinja. Tražimo naše pare koje su nam uzeli. Kad ja to kažem javno, onda je Vlatko Marković kontra HDZ-a. Briga me, krajnji je rok da se to riješi. 

Nogometu sam dao sve, a on meni ništa

Cijeli život sam u nogometu, nogometu sam dao sve, meni nogomet nije dao ništa. Ja sam u HNS-u 16 godina volonter, nikad nisam dobio ni centa, niti sam ga tražio niti bih ga i uzeo. Hvala Bogu, Vlatko Marković zna zaraditi novac i zaradio ih je na drugoj strani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju