Obavijesti

Sport

Komentari 121

Vodič za navijače: Put na SP u Brazil 2014. 'težak' 25.000 kn

Vodič za navijače: Put na SP u Brazil 2014. 'težak' 25.000 kn
1

Najveća prepreka hrvatskim navijačima na putu u Brazil druge godine mogla bi biti cijena smještaja, a zbog kriminala i komaraca nije pametno spavati na otvorenom

VIDEO

Izlet u Brazil na Svjetsko prvenstvo bio bi težak udarac na džep hrvatskog navijača. Put i smještaj stajao bi oko 12.000 kuna ako se planira ići samo na utakmicu s Brazilom, a za sve tri cijena bi bila viša od 25.000 kuna.

U taj iznos nisu uključeni ni cijene ulaznica za utakmice ni životni troškovi.

Povratna karta za Sao Paulo može se nabaviti za 8800 kuna. Isplati se čak i ako se ide na sve tri utakmice jer ćete značajno uštedjeti u odnosu na cijenu jednosmjerne karte iz Recifea za Zagreb koja u željenom terminu iznosi više od 10.000 kuna. 

Najveći je problem smještaj jer su cijene astronomske. Mjesto u dvokrevetnoj sobi u hotelu već je danas teško naći za manje od 600 kuna u bilo kojem od tri grada u kojima će Hrvatska igrati.

Sao Paulo

Avantura počinje u Sao Paulu, najvećem gradu u Brazilu i sedmom na svijetu. U njemu živi više od 11 milijuna ljudi, a sa širim područjem ima ih gotovo 20 milijuna. Prosječna temperatura u lipnju je 22 stupnja, a zbog prometnih gužvi vlak je izuzetno popularno prijevozno sredstvo kojim na dan putuje šest milijuna ljudi. Gradska flota helikoptera najveća je na svijetu.

Manaus

Slijedi put u gotovo 4000 km udaljeni Manaus u srcu Amazonije. Tamo vas čekaju temperature od oko 31 stupanj Celzijev i vlaga veća od 80 posto. Relativno je siguran za brazilske pojmove, no treba se čuvati komaraca malaričara i, unatoč visokim temperaturama, nositi duge rukave. Manaus je poznat i kao “rodni grad” brazilskog jiu-jitsua.

Recife

Do Recifea treba prijeći gotovo 3000 km, ali vrijedi ga vidjeti. Sa širim gradskim područjem ima 3,7 milijuna stanovnika. Lipanj je prilično hladan za brazilske prilike pa se nemojte iznenaditi zatekne li vas “prohladni” kišni dan na 20 stupnjeva. Grad je smješten na ušću rijeka Beberibe i Capibaribe u Atlantik, a zbog brojnih rječica, otočića i mostova poznat je i kao “Brazilska Venecija”. Jedan je od najsigurnijih, najbogatijih i najpoželjnijih gradova za život u Brazilu, pa ako vam se svidi...

Manaus je dom stripovskog junaka Mister Noa i njegova voljenog Pipera

Ako ste ljubitelj stripa i nogometa, Manaus je destinacija za vas. To je grad poznat po legendarnom stripovskom (anti)junaku Mister Nou, bivšem američkom vojniku koji radi kao turistički pilot u aviončiću Piperu i samo želi svoj mir, koji nikako da dobije.

Stadioni na kojima igra Hrvatska:

Itaipava Arena Pernambuco 

Može primiti 44.248 ljudi, a pokreće ga solarna energija. Koristit će se i kao sveučilište.

Arena da Amazonia

Prima 42.374 posjetitelja. Obilne kiše u Amazoniji koristit će se za zalijevanje i vodu u WC-ima.

Arena de Sao Paulo 

Tijekom gradnje poginula su dva radnika. Za potrebe SP-a primat će 65.807 gledatelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu u sastavu Hajduka zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu. Domagoj Drožđek zabio je u 67. minuti. Prvi gledatelji Poljud su počeli napuštati u 80.