Obavijesti

Sport

Komentari 2

Šunjić: U reprezentaciji se ne priča o derbiju! Nismo se čuli...

Šunjić: U reprezentaciji se ne priča o derbiju! Nismo se čuli...
1

Dočekat će nas paklena atmosfera, ali neka, mi volimo igrati u takvom okruženju, kaže Šunjić, a rođeni Solinjanin Moro nije htio govoriti o tome hoće li slaviti gol ako ga zabije

VIDEO

Nogometaši Dinama otputovali su na 86. ligaški derbi protiv Hajduka. Izabranici Nenada Bjelice su u velikoj bodovnoj prednosti ispred 'bilih', ali derbi uvijek nosi posebnu čar. Pogotovo za igrače koji još nemaju pobjedu.

Pokretanje videa...

Ivan Šunjić prije derbija s Hajdukom 00:36

- Vidim po najavama da će nas na Poljudu dočekati paklena atmosfera, ali neka, mi volimo igrati u takvom okruženju. I idemo u Split po pobjedu - rekao je Ivan Šunjić, pa nastavio:

- Ima li favorita prije derbija? Ma ne, favoriti se pokazuju na terenu. Ovo je velik derbi, užitak je igrati takve utakmice, ali teren će na kraju sve pokazati.

Kako ste vi do sada prolazili na Poljudu u karijeri?
- Hm, s Lokomotivom nikada nisam tamo dobio, ma zapravo ja još nikada nisam slavio na Poljudu. Za Dinamo sam tamo nastupio jednom, bio je to zadnji poljudski derbi, igrao se po onom vjetru pa je završilo bez pobjednika.

Taj zadnji spada među lošije hrvatske derbije, ali prema najavama sada na Poljudu neće biti vjetra...
- Sigurno da vjetar uvijek otežava igru, bolje da pada kiša. Vjerujem da će sutra biti lijepo vrijeme, pun stadion i prava nogometna atmosfera. I da ćemo se mi doma vratiti s tri boda.

'S Hajdukovcima u reprezentaciji ne razgovaramo o našim utakmicama'

Nedavno ste s nekim igračima Hajduka (Posavec, Bradarić) bili u U-21 reprezentaciji, jeste li tamo pričali o ovoj utakmici?
- Ma ne, nema toga kod nas, ne pričamo tamo o takvim stvarima. Dobri smo si međusobno, ali ne pričamo o Dinamu i Hajduku. I ne, nismo se čuli posljednjih dana.

A kako vam se sviđaju ti mladi igrači Hajduka?
- Dobri su, imaju velik potencijal. Evo, pa Bradarić je 1999. godište, a već je kapetan Hajduka. Veliki je to potencijal za budućnost, samo kao svi mladi igrači mora nastaviti raditi kao do sada. Na koncu, sve je na njemu.

Trener Nenad Bjelica je poslije vaše posljednje predstave protiv Intera dobio "grč u želucu"...
- Svjesni smo kako je puno toga protiv Intera bilo loše, pa i da ona prijašnja utakmica protiv Gorice nije bila bajna, ali svaka utakmica je novi ispit i novo dokazivanje. Srećom, nama stiže već danas, svi vjerujemo u pobjedu - završio je Šunjić.

Nikola Moro oduševio je Nenada Bjelicu tijekom zimskih priprema, pa na posljednjem dvoboju protiv Intera zabio za konačnih 1:0.
- Očekujem dobru utakmicu, još bolju atmosferu i našu pobjedu. Najdraži derbi? Ma sigurno onaj maksimirski, slavili smo 3-1, a ja sam tada odigrao svih 90 minuta - kaže Nikola Moro, pa na pitanje ima li Hajduk u ovom dvoboju veći imperativ osvajanja bodova nastavlja:

- Možda, ne znam, nama je svaka pobjeda bitna, svaki bod nam je bitan. I ne znam koliko oni više žele ovu pobjedu od nas. No, Hajduk mi se čini dobar, svi vidimo kako su se digli u zadnje vrijeme. 

Hajduk će na Poljudu biti agresivan, ima li Dinamo problem s takvim momčadima?
- Ne, ne mislim da Dinamo ima problema s agresivnim momčadima, to smo i pokazali ove sezone. Dinamo je agresivna momčad, zna igrati s takvima.

A hoćete li, ako zabijete, slaviti gol na Poljudu?
- Na takva pitanja ne bih odgovorio - završio je Moro.

U napadu bi trebao zaigrati i švicarski reprezentativac Mario Gavranović koji se polako vraća u sastav nakon ozljede.

- Spremni smo i zadovolji pripremom za derbi. Idemo tamo odigrati bolu utakmicu nego zadnji put i pokušati pobijediti. Osjećam se fizički jako dobro, ozljeda je napokon iza mene i odradio sam dosta treninga bez problema. Spreman sam predstaviti se u pravom svjetlu. Uvijek je to utakmica s dosta tenzija, ali nadamo se da će priča biti isključivo vezana uz nogomet. Potrudit ćemo se odigrati što bolju i fer utakmicu te se nadam našoj pobjedi - rekao je napadač Dinama, Mario Gavranović

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao