Obavijesti

Sport

Komentari 6

Vonn se oprostila od majke: Otišla je dok sam je držala za ruku. Sretna sam što se ne pati

Vonn se oprostila od majke: Otišla je dok sam je držala za ruku. Sretna sam što se ne pati

Nadam se da ću svakom danu pristupiti s toliko energije i optimizma kao i ti. Nadam se da ću jednog dana odgojiti svoju djecu da budu nevjerojatni poput tebe, napisala je Lindsey Vonn

VIDEO

Legendarna američka skijašica Lindsey Vonn doživjela je veliki gubitak. Njezina majka Lindy Lund preminula je u četvrtak nakon što se godinu dana borila amiotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS).

Jedna od najboljih skijašica u povijesti se od majke oprostila na Instagramu s emotivnom objavom. 

- Izgubila je bitku s opakom bolešću. Preminula je dok sam je držala za ruku. Tako sam zahvalna na svakom trenutku, na svoj ljubavi, ali sam također zahvalna što više ne pati. Bila je svjetlost koja nikada neće izblijedjeti - napisala je emotivna Vonn.

Pozvala je svoje pratitelje da u spomen na njezinu majku podrže udruge koje prikupljaju sredstva za borbu protiv bolesti koja je ugasila život njezinoj majci. 

Ona je u svojoj knjizi, koju je pisala prošle godine, napisala posvetu svojoj majci kada je oboljela od ove opake bolesti. Sada je tu posvetu podijelila sa svima. 

- Ova je knjiga posvećena mojoj majci. Ona je moje nadahnuće ne zbog onoga što je učinila za moju skijašku karijeru, već zbog toga što me njezina trajna pozitivnost oblikovala u osobu koja jesam, i što je najvažnije, izvan staza. Za svaku nedaću s kojom sam se suočila, u njoj sam nalazila perspektivu i inspiraciju. Kroz mnoge poteškoće u njezinom životu, samo su je učinile jačom, ljubaznijom i skromnijom. Ta vrsta odlučnosti je ono što me oblikovalo odmalena; znala ja to tada ili ne, sada znam. Mama, nadam se da ću jednog dana biti čvrsta kao ti. Nadam se da ću svakom danu pristupiti s toliko energije i optimizma kao i ti. Nadam se da ću jednog dana odgojiti svoju djecu da budu nevjerojatni poput tebe. Volim te - napisala je emotivna Vonn. 

Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Women's Downhill

Legendarna Amerikanka umirovila se prije tri godine, a pamtit ćemo ju kao jednu od najvećih svih vremena. Osvojila je četiri Velika kristalna globusa uz još 16 Malih kristalnih globusa. Ima i tri olimpijske medalje, uz jedno zlato, a osam puta ugrabila postolje na Svjetskom prvenstvu, uz dvije zlatne medalje. Čak 82 puta je pobijedila u Svjetskom kupu što ju stavlja na drugu mjesto najuspješnijih skijaša uopće. Ispred nje je samo Ingemar Stenmark s četiri pobjede više. 

Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Women's Downhill

Nakon karijere je ušla u poslovne vode. Pokrenula je brend luskuznih naočala i napisala knjigu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna